Flammene tok den eldste delen av Dombås hotell

Flammene tok den eldste delen av Dombås hotell
Flammene tok den eldste delen av Dombås hotell

Den eldste delen av Dombås hotell var overtent lørdag kveld. Brannvesenet har gitt opp å redde den og konsentrerer seg om å redde det nye tilbygget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Hans Ivar Bjørnsgaard / SCANPIX
Det var lørdag ettermiddag fare for at hele den gamle hotellbygningen på Dombås skulle gå med i brannen.

Dombås (NTB): – Brannvesenet har ennå ikke kontroll over brannen. Det har gitt opp å redde den gamle delen av hotellet. De anser den som tapt, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Edmund Tofthagen, til NTB.

Da meldingen om brannen kom inn til politiet rett før klokken 16 lørdag ettermiddag skjønte brannvesenet raskt at det var fare for at brannen skulle utvikle seg til en storbrann. Snaut tre timer senere var tragedien et faktum.

Da var den eldste delen av 90 år gamle Dombås hotell fullstendig overtent og ble ansett som tapt. Kraftig vind og svært vanskelig forhold bidro til at brannfolkene ikke klarte å vinne kampen mot flammene.

I 19-tiden var det usikkert om brannfolkene skulle klare å berge det nye tilbygget til hotellet.

– Det er umulig å si nå og avhenger av forholdene og vinden, sier Tofthagen

Den gamle trebygningen ligger i sentrum av Dombås i Oppland og har vært drevet som hotell i 90 år. Alle gjestene og de ansatte ble raskt evakuert fra hotellet. Det skal ikke være fare for spredning til omkringliggende bygninger,

– Vi kan si med sikkerhet at ingen er kommet til skade eller er savnet i forbindelse med brannen, sier Tofthagen.

På Dombås ble det reagert med fortvilelse over at et av stedets desiderte landemerker har gått tapt – bare to uker før hotellet skulle feire 90-årsjubileum.

– Dette er en svært trist dag for oss alle. Hotellet på Dombås betyr kjempemye for bygda, forteller ordfører i Dovre, Erland Løkken, til NRK. (©NTB)

Les mer:

Dombås hotell brenner

Personvernpolicy