Bror nekter straffskyld etter drapet på Hundvåg

Bror nekter straffskyld etter drapet på Hundvåg
Bror nekter straffskyld etter drapet på Hundvåg

Politiet i Stavanger har siktet en mann i 30-årene for å ha tatt livet av sin eldre bror. Den drepte ble funnet død og delvis forbrent på Hundvåg fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
Natt til lørdag jobbet åstedsgranskere med å sikre spor på åstedet. Det ble slått opp telt over stedet der mannen ble funnet av en turgåer som luftet hunden sin i 19-tiden fredag.

Den avdøde er foreløpig ikke formelt identifisert, men politiet er nå rimelig sikre på mannens identitet. Vedkommendes pårørende er varslet.

– Vi kan ikke være helt sikre, men føler oss trygge på at det dreier seg om en mann i 30-årene fra Hundvåg, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Den pågrepne skal være den dreptes yngre bror, melder Dagbladet.no. Han erkjenner ingen straffskyld. Broren er i politiets forvaring, og vurderes framstilt for varetektsfengsling over helgen.

De to skal ha feiret nasjonaldagen sammen, men festen skal ha endt med krangel.

– Meldte seg selv

Ifølge den siktedes forsvarer, advokat Arvid Sjødin, ble mannens status av ukjent årsak endret fra vitne til siktet i løpet av natt til lørdag.

– Min klient har bopel i nærheten av hvor den døde ble funnet. Han har forklart at han selv tok kontakt med politiet på åstedet og meldte fra om at han hadde opplysninger, sier Sjødin til NTB.

Advokaten opplyser at hans klient er sterkt preget av situasjonen, og at han ikke kjenner seg igjen i den framstillingen politiet legger til grunn i siktelsen.

– Jeg har inntil videre ikke fått innsyn i politiets dokumentasjon. Verken jeg eller min klient har derfor full oversikt over saken foreløpig, sier Sjødin.

Utsatt for grov vold

Den avdøde Hundvåg-mannen var delvis forbrent da han ble funnet fredag. Mannens kropp hadde også andre synlige tegn på å ha blitt utsatt for vold, bekrefter politiet.

– Det var så absolutt voldsskader, sier Monsen til NTB.

Volden skal være så grov at mange tviler på om kun en person kan ha forårsaket skadene.

Politiet har funnet flere gjenstander i terrenget rundt den døde som de har karakterisert som «unaturlige».

– Jeg har ingen detaljer å gi om disse funnene, annet enn at vi anser dem for å kunne ha verdi i den videre etterforskningen, sier Monsen.

Han opplyser at politiet i tillegg til de tekniske undersøkelsene utfører en rundspørring i området i løpet av lørdag.

Kripos bistår

Natt til lørdag jobbet åstedsgranskere med å sikre spor på åstedet. Det ble slått opp telt over stedet der mannen ble funnet av en turgåer som luftet hunden sin i 19-tiden fredag.

To teknikere fra Kripos ankom Stavanger lørdag for å bistå politiet med tekniske undersøkelser. Funnstedet ligger på østsiden av Hundvåg, på et jorde ved en gangsti i nærheten av Lunde skole.

Den avdøde var helt eller delvis skjult bak høyt gress, og det var turgåerens hund som fant mannen og markerte. Det er foreløpig uklart hvor lenge mannen hadde ligget der.

– Dette vil ikke være klart før obduksjonen foreligger. Det arbeidet starter ikke før på mandag, sier Karsten Monsen.

Den døde bodde alene og hadde ingen barn, ifølge Dagbladet.no. Derfor gikk det lang tid før han ble meldt savnet.

Kilder: NTB/Leif Hamness, Dagbladet.no

Personvernpolicy