Svensk brannmann var pyroman

Den 22 år gamle brannmannen rakk å tenne på om lag femti branner før han ble oppdaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB): – Det var kjedelig på brannstasjonen, det skjedde ingenting, sier mannen som jobbet i kommunen Upplands-Bro nordvest for Stockholm, ifølge aftonbladet.se.

Han er tiltalt for å ha tent på minst 51 branner i sitt område mellom 2005 og 2006, hvorav 25 mordbranner. Etterpå deltok han i slukningsarbeidet som brannmann.

– Det var et slags sinne som bygde seg opp i meg. Det ble så stort at det måtte ut. Jeg tente på vrakbiler, så pleide sinnet å roe seg, sier mannen, som sier han ofte tente på containere og garasjer etter krangler med ekskjæresten.

22-åringen arbeidet som brannmann bare på deltid, men jobbet ofte ekstra. Ifølge ekskjæresten var mannen svært opptatt av nyheter som handlet om brann.

– Han sjekket ofte avisene på nettet og tekst-tv for siste nytt. Han var svært interessert i hva som hendte, sa hun i avhør.

Mannen skal nå gjennomgå en rettspsykiatrisk undersøkelse. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus