Pent kledd mann funnet død og forbrent

Kripos kommer i morgentimene til Stavanger for å bistå etterforskningen etter at en mann ble funnet død, delvis forbrent og pent kledd ved en gangsti på Hundvåg fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): – Omstendighetene rundt dødsfallet er ikke avklart. Vi definerer funnet som mistenkelig, sa operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt til NTB fredag kveld.

Sikret stedet

Utover kvelden og et stykke inn i natten til lørdag jobbet åstedsgranskere med å sikre spor på åstedet. Det ble slått opp telt over stedet der den uidentifiserte mannen ble funnet av turgåere i 19-tiden fredag.

Funnstedet ligger på østsiden av Hundvåg, på et jorde ved en gangsti i nærheten av Lunde skole.

– Etterforskningen ble frosset en gang i løpet av natten. Vi venter nå på assistanse fra Kripos, som er ventet i løpet av morgenen, sier operasjonsleder Geir Gjestal i Rogaland politidistrikt til NTB ved 6.30-tiden lørdag.

I 40-årene

Politiinspektør Ernst Rossebø leder etterforskningen. Han opplyser at den avdøde mannen var forbrent.

– Den avdøde hadde brannskader, men jeg kan ikke si noe sikkert om i hvor stor grad vedkommende var forbrent, sa Rossebø til NTB fredag.

Operativ uteleder Einar Johannessen sier til Aftenbladet.no at mannen er i 40-årene og pen i tøyet. Han sier også at det ikke er registrert noen meldinger om savnede i området som kan settes i sammenheng med funnet.

Tidlig stadium

Rogaland politidistrikt er inntil videre tilbakeholdne med opplysninger fra funnstedet, men har ifølge Aftenbladet.no funnet gjenstander i terrenget rundt den døde som politiet anser som «unaturlige».

Etterforskningen er på et tidlig stadium, og politiet har foreløpig ikke konkludert med at dødsfallet er et drap.

– Med dødsfallet er definert som mistenkelig. Da gjøres de samme kriminaltekniske undersøkelser som ved en drapsetterforskning, sier Rossebø til NTB.

Illustrasjonsfoto forside: Morten Holm / SCANPIX

Personvernpolicy