Skadefri Gro sulten på euro-gull

Skadefri Gro sulten på euro-gull
Skadefri Gro sulten på euro-gull

Gro Hammerseng er endelig tilbake for fullt, og det er i grevens tid. Søndag må hun være «verdens beste Gro» igjen, hvis Ikast skal vinne europacupen i håndball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Claus Fisker / SCANPIX
Gro Hammerseng er klar for den andre finalekampen mot russiske Zvesda Zvenigorod.

Dansk håndballekspertise fant frem superlativene, og de store bokstavene, etter Gro Hammersengs innsats i den første finalen i håndballens EHF-cup, mot Zvesda Zvenigorod, i Ikast-hallen for en uke siden.

- Moro å lykkes! Det var en utrolig spennende og gøyal kamp å spille, sier Gro Hammerseng til ABC Nyheter.

- Du var jo banens gigant, hvis vi skal tro danske medier?

- Du kjenner jo meg, jeg holder beina godt plantet på jorda. Det svinger fra kamp til kamp, og jobben er ikke gjort ennå, smiler Hammerseng.

27-åringen ble lagets toppscorer i det første finalemøtet mellom de to håndballgigantene. 11 av danskenes 35 mål banket Hammerseng inn da Ikast vant 35-30 hjemme sist fredag.

- Vi spilte en god kamp og vant med fem mål, men det blir tøft i Moskva, sier Hammerseng.

Endelig skadefri

Gro Hammerseng omtales stadig som verdens beste håndballspiller, men skader har ødelagt mye for det norske landslagets- og Ikasts suverene ener på banen. I EM-finalen gikk det galt etter bare tre minutter, og siden har klubb- og landslag kranglet om det var riktig å bruke henne så mye i EM-sluttspillet, uten å bli enige.

Gro selv vil ikke snakke så mye om akkurat det, men nøyer seg med å slå fast at hun drømmer om å spille, og å vinne, en finale denne sesongen hun også.

- Det er deilig å være skadefri, sier Hammerseng.

- Vinner dere EHF-cupen på søndag?

- De er et utrolig bra lag, så det blir spennende å se hva vi får til, men jeg vil selvfølgelig gjerne vinne.

- Og du er klar til å være verdens beste Gro?

- Som sagt: Jeg holder beina på jorda, ler Hammerseng, som understreker at hun og Ikast møter formidabel motstand på søndag.

Zvesda Zvenigorod har sju av spillerne på det russiske landslaget i stallen, mens Ikast på sin side har Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Ragnhild Aamodt, Camilla Thorsen og Isabel Blanco fra det norske landslaget i sin tropp.

Søndag får vi se om det er deilig å være norsk (håndballspiller) i Danmark.

Personvernpolicy