Meny

Skadefri Gro sulten på euro-gull

Skadefri Gro sulten på euro-gull

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gro Hammerseng er endelig tilbake for fullt, og det er i grevens tid. Søndag må hun være «verdens beste Gro» igjen, hvis Ikast skal vinne europacupen i håndball.
Foto: Claus Fisker / SCANPIX
Gro Hammerseng er klar for den andre finalekampen mot russiske Zvesda Zvenigorod.

Dansk håndballekspertise fant frem superlativene, og de store bokstavene, etter Gro Hammersengs innsats i den første finalen i håndballens EHF-cup, mot Zvesda Zvenigorod, i Ikast-hallen for en uke siden.

- Moro å lykkes! Det var en utrolig spennende og gøyal kamp å spille, sier Gro Hammerseng til ABC Nyheter.

- Du var jo banens gigant, hvis vi skal tro danske medier?

- Du kjenner jo meg, jeg holder beina godt plantet på jorda. Det svinger fra kamp til kamp, og jobben er ikke gjort ennå, smiler Hammerseng.

27-åringen ble lagets toppscorer i det første finalemøtet mellom de to håndballgigantene. 11 av danskenes 35 mål banket Hammerseng inn da Ikast vant 35-30 hjemme sist fredag.

- Vi spilte en god kamp og vant med fem mål, men det blir tøft i Moskva, sier Hammerseng.

Endelig skadefri

Gro Hammerseng omtales stadig som verdens beste håndballspiller, men skader har ødelagt mye for det norske landslagets- og Ikasts suverene ener på banen. I EM-finalen gikk det galt etter bare tre minutter, og siden har klubb- og landslag kranglet om det var riktig å bruke henne så mye i EM-sluttspillet, uten å bli enige.

Gro selv vil ikke snakke så mye om akkurat det, men nøyer seg med å slå fast at hun drømmer om å spille, og å vinne, en finale denne sesongen hun også.

- Det er deilig å være skadefri, sier Hammerseng.

- Vinner dere EHF-cupen på søndag?

- De er et utrolig bra lag, så det blir spennende å se hva vi får til, men jeg vil selvfølgelig gjerne vinne.

- Og du er klar til å være verdens beste Gro?

- Som sagt: Jeg holder beina på jorda, ler Hammerseng, som understreker at hun og Ikast møter formidabel motstand på søndag.

Zvesda Zvenigorod har sju av spillerne på det russiske landslaget i stallen, mens Ikast på sin side har Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Ragnhild Aamodt, Camilla Thorsen og Isabel Blanco fra det norske landslaget i sin tropp.

Søndag får vi se om det er deilig å være norsk (håndballspiller) i Danmark.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus