Meny

Israel ber Norge fordømme palestinske angrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels ambassadør Miryam Shomrat oppfordrer Norge til å fordømme de palestinske angrepene mot den israelske byen Sderot.

Ambassadør Shomrat var i Utenriksdepartementet fredag morgen for å be Norge om å fordømme rakettangrepene. Ambassadøren hadde samtaler med ledende tjenestemenn, opplyste hun på en pressekonferanse i Israels ambassade senere på dagen.

Shomrat møtte ikke utenriksminister Jonas Gahr Støre fredag morgen, men hun sier at hun snakket med Støre under UDs mottakelse 17. mai.

Minst 90 såkalte Qassam-raketter har siden tirsdag rammet Sderot i det sørlige Israel. En rekke mennesker er blitt såret, og blant bygningene som er truffet er både en skole og en synagoge.

Ambassadøren understreket at betegnelsen «hjemmelagde» om rakettene ikke er riktig. Etter Israels syn er rakettene blitt ganske avanserte og presise, og ambassadøren mente det ikke var tvil om at målene er blitt plukket ut bevisst.

Ambassadør Shomrat sier at Israel går ut med en generell oppfordring til alle land om en fordømmelse av angrepene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus