Ryttere historisk i Hamburg

Mercedes-Benz Championat von Hamburg er et av verdens mest prestisjetunge sprangrytterstevner. På nasjonaldagen sørget tre nordmenn for historie i den nordtyske byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tony Andrè Hansen ble numer seks i et rytterstevne i Hamburg. Sammen med Christian Arnfinnsen og Geir Gulliksen leverte de den beste samlede norske innsatsen noensinne. Foto: Lise Åserud, SCANPIX)Tony Andrè Hansen ble numer seks i et rytterstevne i Hamburg. Sammen med Christian Arnfinnsen og Geir Gulliksen leverte de den beste samlede norske innsatsen noensinne. Foto: Lise Åserud, SCANPIX)

Tony Andrè Hansen, Christian Anfinnsen Øien og Geir Gulliksen feiret den norske nasjonaldagen med å ri inn til meget sterke plasseringer i Mercedes-Benz Championat von Hamburg.

Aldri tidligere har tre norske ryttere gjort det så sterkt i en internasjonal konkurranse på det nivået som er i Tyskland.

Best av de norske ble Tony Andrè Hansen og hesten Camiro. En meget sterk 6. plass ble sluttplasseringen til ekvipasjen.

Christian Anfinnsen Øien og L`Accord fulgte opp med en god syvende plass mens Geir Gulliksen og Sundal Colliers Cattani ble nummer tretten.

Prestasjonene til de norske rytterne blir neppe mindre med tanke på at startfeltet inneholdt 49 av verdens beste ekvipasjer.

Klassen ble vunnet av tyske Ludger Beerbaum på hesten Coleur Rubin. Han kan blant annet smykke seg med en splitter ny Mercedes-Benz som en av premiene.

Mercedes-Benz Championat von Hamburg inngår i den såkalte Riders Tour. Stevnet i Hamburg var det første av i alt seks stevner i Riders Tour. Det hele avsluttes i München i november.

Sammenlagtseieren gir 250 000 Euro. Thomas Frühmann fra Østerrike vant fjorårets utgave av Riders Tour.

Personvernpolicy