Meny

Kriminalteknikere undersøker branntomta

Kriminalteknikere undersøker branntomta

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Trondheim startet fredag kriminalteknisk etterforskning på branntomta der tre bryggehus ble totalskadd 17. mai.
Foto:
Gorm Kallestad / SCANPIX
Trondheim/Oslo (NTB): Politiet har foreløpig ingen formening om hva som var årsaken til at brannen som ødela tre bryggehus langs kanalen som går gjennom sentrum av Trondheim startet natt til 17. mai, men behandler saken som mistenkelig.

Fredag startet etterforskningen som trolig vil gi svar på spørsmålet om brannen var påtent eller ikke.

- Vi driver kriminaltekniske undersøkelser på stedet nå, sier lederen for kriminalvakta ved Sentrum politistasjon, Kjell Brevik, til NTB. Det er foreløpig ikke bedt om bistand fra Kripos.

- I tillegg avhører vi vitner, men vi har ikke fått noen pekepinn ennå på hva som var brannårsaken, sier Brevik.

Brannen startet i et trangt smug mellom to av de gamle, vernede sjøpakkhusene som brant ned, noe som har skapt mistanke om at brannen kan ha vært påsatt.

Tre av eierne av et utested i et av husene som brant ned har forbindelser til hvitvaskingssaken i Brasil, og Oslo politidistrikt frykter nå at viktige bevis i saken kan ha gått i tapt i brannen, ifølge Dagens Næringsliv.

Det har imidlertid ikke vært kontakt mellom de to distriktene foreløpig. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus