Passerer Brann og RBK - kun Ullevaal er større:

VIF vil bygge landets største klubbstadion

VIF vil bygge landets største klubbstadion
VIF vil bygge landets største klubbstadion

Vålerenga planlegger å bygge et nytt stadion på Valle. - Vi ønsker oss et stadion med plass til 22.000 tilskuere, sier Pål Breen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: www.vifstadion.no
Slik kan den nye storstuen til Vålerenga fotball se ut. Nå håper klubben at de sammen med Oslo Kommune kan komme frem til løsninger som får fortgang i byggeprosessen.

Vålerenga Fotball er allerede i en dialog med Oslo kommune om å bygge et stadion på Valle i Oslo. Etter å ha lansert flere alternativer, kom kommunen til slutt frem til at Valle var det best egnede stedet for en storstue til «Oslos stolthet».

22.000 tilskuere

Det som i starten kun var tanker, ideer og ønsker begynner nå å ta form.

- Vi er inne i en planprosess som går sin vante gang. Både Odd Skarheim og jeg jobber mye med dette. Vi snakker ikke daglig med kommunen, men vi har jevnlige samtaler om temaet, sier direktør i Vålerenga Fotball, Pål Breen, til ABC Nyheter.

Vålerenga jobber aktivt med ulike planløsninger og skisser til et nytt stadion. Hvor mange som vil få plass på den nye arenaen er ennå ikke klart, men direktøren har klare ønsker. Dersom det går som han håper, blir Vålerengas nye hjemmebane landets største stadion for klubber. Verken Brann Stadion i Bergen, eller Lerkendal i Trondheim vil nå opp til arenaen på Valle kapasitetsmessig.

- Vi jobber med alternativer for et stadion som tar et sted mellom 18- og 22.000 tilskuere. Jeg håper, og tror at vi til slutt lander på nærmere 22.000, sier Breen til ABC Nyheter.

Klart til høsten

Hva er det som gjør at dere ennå ikke kan sette i gang?

- Det er spesielt to spørsmål som må avklares før vi kan begynne. For det første må vi få vite om vi kan bygge på Valle, med tanke på blant annet prisen på tomta. For det andre må vi finne en løsning med tanke på det infrastrukturmessige, sier Breen.

Vålerenga-direktøren forteller at det hele også må ses i sammenheng med allerede eksisterende anlegg på Valle.

- Det er planlagt å gjøre noe med skøytebanen på Valle. Det vil også spille inn på prosessen, fortsetter Breen.

Når byggeprossesen får et endelig klarsignal er uklart. Breen sier det går i det tempoet det kan gå, men han uttrykker glede over at hjulene nå er i gang.
- Til høsten, forhåpentligvis innen november, regner jeg med at vi vet mer.

Personvernpolicy