SV-politiker sendte rasistisk e-post

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bystyrepolitiker Sapideh Sadeghi (28) i Oslo SV har mottatt e-post med innvandrerhets fra en partifelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bystyrepolitiker Sapideh Sadeghi. (Foto: Stig Weston)Bystyrepolitiker Sapideh Sadeghi. (Foto: Stig Weston)

Oslo (NTB): I et intervju med Ny Tid viser Sadeghi fram e-posten fra et SV-medlem med anklager om at hun som innvandrer ikke har noen rett til å kritisere det norske samfunnet. I e-posten står det blant annet:

«Muslimer for eksempel, er ikke bare noe nytt her og fremmedartet. De kommer fra samfunn styrt av klanledere etc., uten demokratiske erfaringer, uten erfaringer med debattkultur. Slik sett er dine innlegg uttrykk for manglende erfaring med demokrati og debattkultur».

Sadeghi var ungdomskandidat og fremste talsperson med flerkulturell bakgrunn på SV-listen ved kommunevalget i 2003. Sadeghi stiller ikke til gjenvalg i høst, men tilbakeviser opplysningene i Ny Tid om at hun trekker seg fra SV som følge av e-posten.

– Jeg har bare mottatt hets fra én person og SV kan ikke ta ansvaret for det. Jeg stiller ikke til gjenvalg i Oslo bystyre fordi jeg er uenig i den politiske retningen til partiet. Det er ikke mer dramatisk enn det, sier Sadeghi til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun forteller at hun allerede før hun hadde mottatt e-posten hadde bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg.

– Noen ganger reagerer jeg på ting jeg leser. Men det er ikke tvil om at det er mindre rasisme i SV enn i andre partier og i samfunnet generelt, sier Sadeghi som understreker at SV er det eneste politiske partiet som er aktuelt for henne. (©NTB)