Drapsdømt dømt for voldtekt

En 27 år gammel drapsdømt mann fra Oslo er dømt til forvaring i åtte år for voldtekt og knivstikking mot en 17 år gammel jente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Voldtekten ble begått i prøvetiden for drapsdommen på sju års fengsel.

27-åringen ble løslatt på prøve høsten 2003 med en resttid på to år og 122 dager etter å ha sonet vel fire år av en dom for forsettlig drap. Han hadde drept kameraten med 22 knivstikk og de sakkyndige rettspsykiaterne konkluderte med at han led av mangelfullt utviklede sjelsevner og at det var fare for nye voldshandlinger.

Voldtekten av 17-åringen skjedde under en fest der mannen hevdet at han var blitt frastjålet 10.000 kroner, og at den unge kvinnen skjulte pengene i skjeden, skriver Dagbladet.

Borgarting lagmannsrett slår fast at det foreligger en reell og nærliggende fare for gjentakelse. Minstetida for forvaringen ble satt til fire år. 27-åringen er også dømt til å betale 17-åringen 125.000 kroner i oppreisning. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Personvernpolicy