Meny

Travelt for politiet natt til 17. mai

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet landet rundt melder at nasjonaldagen startet med mer fyll og bråk enn en normal helg, men ingen hendelser av det alvorlige slaget.

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Antall pågripelser overstiger det som er vanlig på en gjennomsnittlig natt til lørdag i de fleste politidistriktene NTB har snakket med, men det er ikke russen som synder mest.

- Russen fortjener honnør. Det blir noen klager på støy og høy musikk, men ordensmessig er det folk flest som drikker og slåss, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Likevel var det russen som sto bak, da politiet like før midnatt gikk til aksjon og tømte Frognerparken for flere hundre mennesker som hadde samlet seg til en mer eller mindre tradisjonell grøftefylt innledning av nasjonaldagen.

- Russen sto for et arrangement som det ikke var søkt om. Frognerparken er uansett ikke noe egnet sted for et russearrangement. Men det var også mange andre festeklare der som ikke er russ, sier Belle.

Rundt 5.000 russ var samlet til et russearrangement det var søkt om, nemlig «Russefeber» på Fornebu.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus