Meny

- Sender takkekort til TIL og FFK

- Sender takkekort til TIL og FFK

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I morgen stinker 17. mai toget av alt annet enn brus, sa Isbergets Jørgen Storvig til ABC Nyheter etter Tromsø seiet mot Lillestrøm. Også i Trondheim gleder man seg over LSK-tap, nesten like mye

Foto: Erik Johansen / SCANPIX
Klanens Espen Knutsen valgte å trekke frem Christian Grindheim som en av Vålerengas beste i oppgjøret mot Sandefjord på Ullevaal 16. mai.

Tromsø – Lillestrøm 2-1 (2-1)

Tromsø-supporterne var høyt oppe etter seieren over serieleder Lillestrøm på Alfheim.

- Vi vant fortjent en knokkelkamp, selv om Lillestrøm kanskje var noe uheldig. Jeg tenker da på situasjonen hvor dommeren blåste frispark mot Occean. Den var tvilsom, sier Storvig videre.

Storvig mener TIL kunne avgjort kampen tidlig.

- Vi hadde noen gedigne muligheter til nesten å avgjøre kampen da stillingen var 0-0.


- Nå blir det skikkelig stemning i byen, det kommer til å ta helt av. For å si det sånn, så kommer 17. mai toget til å lukte alt annet enn brus, sier Isberg-medlemmet.

Petter Olafsson i Kanarifansen var skuffet over tapet, men mente LSK på ingen måte dummet seg ut i nord.

- Vi spiller en godkjent kamp, og det var på ingen måte flaut å tape i Tromsø. Det var en god kamp av begge lag, men selvfølgelig er jeg skuffet over resultatet.

Om dommer Kjell Alseths avblåsning på Oliver Occean, svarer Olafsson diplomatisk.

- Det er en klisjé, men man sier at det tilslutt jevner seg ut over en lang sesong. I dag var det vi som hadde marginene mot oss. Vi manglet bare den ene scoringen til som hadde gitt uavgjort, noe jeg kanskje mener vi burde ha hatt.

Brann – Fredrikstad 2-2 (1-1)

En irritert Henk Ekerhovd i Bataljonen var svært skuffet over kun ett poeng mot Fredrikstad hjemme på stadion.

- 1. omgangen var OK, men 2. omgang var dårlig. Hva som skjedde i andre omgang er vanskelig å svare på. Men det er merkelig at når de ser det blir farlig med en gang de bruker vingene, og får lagt inn foran mål, noe de gjorde i 1. omgang, hvorfor fortsetter de ikke med ett også videre utover i kampen?

Ekerhovd mener nå en unggutt må få sjansen fra start.

- Nå må Eirik Huseklepp få muligheten fra start neste gang. Han har fart, tør å utfordre, komme seg rundt og få slått ballen inn foran mål.

Ulf Berg i Plankehaugen var strålende fornøyd med at ett poeng ble med tilbake til Fredrikstad.

- Det er veldig sterkt, og vi er veldig fornøyde med resultatet. Poeng i Bergen er fantastisk, sier en oppglødd Berg fra supporterbusssen på vei hjem fra Vestlandet.

En lang tur hjem setter ikke noen demper på feiringen av nasjonaldagen.

- Her er det kjempestemning og bare glede. Vi er hjemme i 6-7 tiden i morgen tidlig. Da blir det bare å ordne seg litt, før vi skal se ”guttæne” gå i toget.

Stabæk – Odd Grenland 1-0 (1-0)

Leder av Stabæk Support, Tonje Asmyhr, mente bæringene vant et noe tamt oppgjør.

- Vi vinner i dag, ikke fordi vi var spesielt gode, men fordi Odd vel egentlig aldri maktet å gjøre det veldig farlig for oss, sier den eneste kvinnelige supporterlederen til et Tippeliga-lag i Norge.

- 1. omgang var bra fra vår side mens det i 2. omgang ble litt vel spennende. Det virket litt som om vi var fornøyde etter de første 45 minuttene. I tillegg kom Odd på banen med en helt ny giv, sier Asmyhr videre.

Oddranes Bent Ole Kaldussæter måtte igjen se at laget hans stod med minus i målprotokollen.

- Stabæk åpnet knallhardt og vant fortjent. Nå blinker ikke lyset lenger, nå lyser det rødt hele tiden, sier lederen av Oddrane til ABC Nyheter.

Kaldussæter mener laget kan takk en mann for at det ikke gikk enda verre.

- Jarstein står rett og slett en kanonkamp. Hadde det ikke vært for ham, hadde det blitt enda styggere enn 0-1 i dag.

Han er heller ikke i tvil om hvor skoen trykker for skienslaget.

- Vi er ikke så gærne bakover på banene. Det viser vi ved at vi slipper ikke inn så mye mål, men vi har ingen, absolutt ingen som kan score mål. Nå må det gjøres noe, ellers stinker det Adeccoliga før vi vet ordet av det.

Vålerenga – Sandefjord 2-0 (0-0)

Espen Knutsen i Klanen var glad for at tre poeng ble sikret mot Sandefjord, men mener laget gjorde det unødvendig spennende.

- På 1-0 var jeg livredd for utligning. Da 2-0 kom kunne jeg roe nervene. Og det var ­­­­j----- gøy med seier.

Klans-medlemmet innrømmer at visse spillere utsetter nervene for mer enn de neste tåler.

- Når det er tilbakespill til Arni får jeg angst. Han er en god keeper, men på tilbakespill blir jeg nervøs hver gang. Og de var det litt for mange av i dag.

Knutsen syntes det var moro at Rune Lange endelig scoret for Enga.

- Moro at han endelig putta. Han tror jeg kan score ofte etter at han satt den første i dag. I tillegg synes jeg Grindheim og Daniel (Fredheim Holm) var strålende i dag. I en ellers middelmådig kamp vinner vi til slutt fortjent. Jeg tror Sandefjord skal slite med å holde seg.

Strømsgodset – Aalesund 0-4 (0-1)

Tom Walderhaug i Stormen mente Aalesund-laget endelig viste spill av høy klasse.

- I dag var vi sinnsykt gode. Vi har lenge visst at laget kan hvis de vil. I dag var en slik dag. Nå har jeg troen på den såkalte ketchupflaske-effekten.

Walderhaug la ikke skjul på at Aalesund nok fikk det lettere fordi Strømsgodset manglet en svært sentral spiller.

- Hadde Andersson spilt kunne det kanskje endt annerledes. Han er en meget, meget god spiller.

Videre håper Walderhaug at sunnmøringene nå endelig har funnet den formasjonen laget fungerer best med.

- Vi så det både i dag mot Godset, mot Lyn sist søndag og i 2. omgangen mot Lillestrøm i forrige hjemmekamp. Vi er mye bedre i 4-4-2 enn i 4-3-3. Da blir ikke spissene så alene på topp. Nå har vi funnet det mønsteret vi skal spille etter.

Walderhaug var ikke selv i Drammen, og det kan bli lenge til han drar på bortekamp igjen.

- Jeg tror nesten jeg er litt overtroisk. Jeg kunne ikke være med, verken til Oslo eller Drammen, og du ser hvordan det gikk. Kanskje jeg ikke bør dra på bortekamper lenger? Om det er dèt som skal til for at Aalesund vinner, ja da blir jeg gladelig hjemme, fortsetter Walderhaug.

Rosenborg – Start 4-1 (3-0)

I Trondheim kunne trønderen endelig juble for en god gjennomført kamp.

- Glimrende, rett og slett, var Bjørn Lyngens første kommentar etter kampen.

Og fortsetter;

- Det er viktig å drepe sånne kamper som det ble mot Start i dag. Når vi får 2-0 er det bare å kjøre på. Da går ting på en måte av seg selv. Men det er viktig å få med her at i dag var vi meget gode. Spesielt Alexander Tettey var strålende. I tillegg vil jeg trekke frem sidebackene våre som positive.

Ikke bare var Lyngen fornøyd med Tetteys innsats. Han tror også denne kampen var det som skulle til for å få en seriøs utfordrer til Iversen som klubbens toppscorer.

- Konan er en notorisk måljeger. Jeg har sett mye på trening og han er meget giftig foran mål. Jeg tror kanskje det var dette som skulle til for at det nå løsner for han. Han kan komme til å gjøre masse mål fremover.

Ikke bare resultatet på Lerkendal gledet Kjernen-medlemmet.

- Det er bare å sende takkekort til både Tromsø og Fredrikstad i dag som hindret Lillestrøm og Brann i ikke å vinne i dag. Nå er med for fullt igjen, sier Lyngen til ABC Nyheter.

Viking – Lyn Oslo 4-2 (2-1)

Viking kjørte over Lyn og vant med hele 4-1 hjemme på Stavanger Stadion. Dessverre var ingen i verken Vikinghordene eller Bastionen å få tak i etter kampen for kommentarer til oppgjøret.

Her er tabellen etter den 8. serierunden i Tippeligaen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus