Meny

Konan-show da RBK knuste Start

Konan-show da RBK knuste Start

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Didier Ya Konan scoret sine to første mål for Rosenborg da RBK knuste Start 4-1 i eliteserien onsdag kveld.

Publikum på Lerkendal var klare for fest, men også spente på hvordan hjemmelaget ville fremstå etter søndagens hjemmefadese mot Strømsgodset. Trener Knut Tørum hadde gjort flere endringer siden forrige kamp, mens et redusert Start-lag kom til Trondheim uten de to nøkkelspillerne Fredrik Strømstad og David Nielsen.

Første omgang var jevnspilt og sjansefattig, men Rosenborg fikk god uttelling på sine muligheter. Trønderne tok ledelsen allerede i det 8. minutt. Et frispark fra høyrekanten ble headet i mål av Didier Ya Konan.

Kampen jevnet seg ut etter hjemmelagets mål, og Start kom etter hvert til flere halvsjanser. Like før halvtimen var spilt burde likevel Rosenborg ha doblet ledelsen da Konan headet i stolpen fra kort hold, men Start-keeper Rune Nilssen fikk fatt på returen.

RBK fikk sitt annet mål etter 42 minutter. En corner fra venstre ble headet i mål ved nærmeste stolpe av Daniel Braaten. Start-forsvaret var merkelig passivt ved denne anledningen og var ikke stort bedre tre minutter etterpå. Etter et mislykket gjennomspill fra Steffen Iversen havnet ballen hos Konan som alene med Rune Nilssen enkelt kunne sette inn 3-0.

En stor omgang av ivorianeren som var tilbake på Rosenborgs høyrekant etter å ha blitt vraket fra start i de tre siste kampene. (©NTB)

HER ER KAMPFAKTA FRA KVELDENS SERIERUNDE:


Brann - Fredrikstad 2-2 (1-1)
17.893 tilskuere
Mål: 0-1 Raio Piiroja (42), 1-1 Ramiro Corrales (44), 1-2 Piiroja (61), 2-2 Thorstein Helstad (74).
Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.
Gult kort: Jan Gunnar Solli, Brann.
Lagene:
Brann (4-4-2): Håkon Opdal - Bjørn Dahl (Erik Huseklepp fra 64.), Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Ramiro Corrales (Erlend Hanstveit fra 81.) - Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Tijan Jaiteh, Petter Vaagan Moen - Thorstein Helstad, Robbie Winters (Bengt Sæternes fra 69.).
Fredrikstad (4-4-2): Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja, Anders Prytz - Miika Multaharju, John Anders Bjørkøy, Ciaran Martyn (Hans Erik Ramberg fra 46., Raymond Kvisvik fra 58.), Tarik Elyounussi - Brian West (Øyvind Hoås fra 77.) Ismael Beko Fofana.

Stabæk - Odd Grenland 1-0 (1-0)
4475 tilskuere
Mål: 1-0 Veigar Pall Gunnarsson (16).
Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar IL.
Gult kort: Jan Tore Amundsen, Jacob Sørensen, Tuomo Könönen, Odd Grenland.
Lagene:
Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Tom Stenvoll, Morten M. Skjønsberg, Pontus Segerström, Bjørnar Holmvik (Tommy Stenersen fra 74.) - Christian Keller, Henning Hauger, Somen A Tchoyi, Alanzinho (Espen Nystuen fra 81.) - Veigar Pall Gunnarsson (Eirik Markegård fra 90.), Daniel Nannskog.
Odd Grenland (4-4-2): Rune Almenning Jarstein - Per Nilsson, Tuomo Könönen, Nat Borchers, Torjus Hansèn - Steffen Hagen, Tommy Svindal Larsen (Trond Viggo Toresen fra 62.), Jan Tore Amundsen, Jacob Sørensen - Fernando de Ornelas (Petter Buer Hansen fra 74.), Pospech Zbynek (Fredrik Gulsvik fra 59.).

Strømsgodset - Aalesund 0-4 (0-1)
6700 tilskuere
Mål: 0-1 Tor Hogne Aarøy (37), 0-2 Magnus Kihlberg (64), 0-3 Trond Fredriksen (68), 0-4 Joakim Austnes (86).
Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.
Gult kort: Joakim Austnes, Aalesund.
Lagene:
Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen - André Bergdølmo, Ronny Deila (Glenn Andersen fra 83.), Alexander Aas, Samir Fazlagic - Christer George (Kenneth Dokken fra 35.), Ousman Nyan (Kristian Sørli fra 75.), Keijo Huusko - Stian Ohr, Peter Kovacs, Trygve Åse Lunde.
Aalesund (4-4-2): Adin Brown - Gustave Bahoken (Enar Jääger fra 86.), Benjamin Kibebe, Haraldur Gudmundsson, Mattias Nylund - Magnus Kihlberg, Amund Skiri, Karl Oskar Fjørtoft, Trond Fredriksen - Tor Hogne Aarøy (Lasse Olsen fra 76.), Joakim Austnes (Thomas Pedersen fra 89.).

Tromsø - Lillestrøm 2-1 (2-1)

7764 tilskuere
Mål: 0-1 Arild Sundgot (str. 24), 1-1 Sigurd Rushfeldt (29), 2-1 Martin Knudsen (35).
Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals/Blink.
Gult kort: Douglas Sequeira, Tromsø, Frode Kippe, Olivier Occean, Lillestrøm.
Lagene:
Tromsø (4-4-2): Kenny Stamatopolous - Thomas Hafstad, Christian Steen, Tore Reginiussen, Hans Åge Yndestad - Martin Knudsen (Stephen Ademolu fra 86.), Lars Iver Strand (Joachim Walltin fra 69.), Douglas Sequeira, Patrice Bernier - Ole Martin Årst, Sigurd Rushfeldt.
Lillestrøm (4-3-3): Heinz Müller - Anders Rambekk, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Shane Stefanutto - Bjørn Helge Riise, Kasey Wehrman (Espen Søgård fra 75.), Simen Brenne - Magnus Myklebust (Khaled Mouelhi fra 46.), Arild Sundgot, Olivier Occean.

Viking - Lyn Oslo 4-2 (2-1)

16.448 tilskuere
Mål: 0-1 Ståle Stensaas (4), 1-1 Alexander Ødegaard (13), 2-1 Nikolai Stokholm (str. 45), 3-1 Razak Pimpong (49), 4-1 Søren Berg (72), 4-2 Chinedu Obasi Ogbuke (89).
Dommer: Espen Berntsen, Vang.
Gult kort: Hannes Sigurdsson, Iven Austbø, Viking.
Lagene:
Viking (4-3-3): Iven Austbø - Maurice Ross (Jørgen Tengesdal fra 80.), Peter Abelsson, Ragnvald Soma, Thomas Pereira - Søren Berg, Nikolai Stokholm, André Danielsen - Razak Pimpong (Birkir Bjarnason fra 67.), Hannes Sigurdsson (Allan Gaarde fra 76.), Alexander Ødegaard.
Lyn Oslo (4-4-2): Eddie Gustafsson - Rasmus Daugaard, Christian Brink, Indridi Sigurdsson (Mads Dahm fra 21.), Ståle Stensaas - Erling Knudtzon, Stefan Gislason, Jo Tessem, Espen Hoff (Ezekiel Bala fra 46.) - Magnus Powell, Chinedu Obasi Ogbuke.

Vålerenga - Sandefjord 2-0 (0-0)
13.181 tilskuere
Mål: 1-0 Morten Berre (51) 2-0 Rune Lange (90).
Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.
Gult kort: Jørgen Jalland, Vålerenga, Adriano Munoz, Fredrik Kjølner, Ebrima Sohna, Sandefjord.
Lagene:
Vålerenga (4-4-2): Arni Gautur Arason - Jarl André Storbæk, André Muri, Kjetil Wæhler, Allan K. Jepsen - Freddy dos Santos, Christian Grindheim, Jørgen Jalland, Morten Berre - Rune Lange, Daniel Fredheim Holm (Jan Derek Sørensen fra 80.).
Sandefjord (4-4-2): Espen Bugge Pettersen - Olav Zanetti (Jan-Frode Nornes fra 84.), Fredrik Kjølner, Birger Madsen, Martin Jensen - Jon André Røyrane (Olav Tuelo Johannesen fra 69.), Ebrima Sohna, Tommy Knarvik, Kari Arkivuo - Andreas Tegström, Adriano Munoz (Tuomas Haapala fra 85.).

Rosenborg – Start 4-1 (3-0)
21.901 tilskuere
Mål: 1-0 Didier Ya Konan (8), 2-0 Daniel Braaten (42), 3-0 Konan (45), 4-0 Steffen Iversen (70), 4-1 Jon Midttun Lie (75).
Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.
Gult kort: Alexander Tettey, Fredrik Stoor, Yssouf Kone, Rosenborg.
Lagene:
Rosenborg (4-3-3): Lars Hirschfeld – Fredrik Stoor, Christer Basma, Miika Koppinen, Mikael Dorsin – Marek Sapara, Alexander Tettey, Roar Strand (Per Ciljan Skjelbred fra 75.) – Didier Ya Konan (Michael K. Jamtfall fra 87.), Steffen Iversen (Yssouf Kone fra 75.), Daniel Braaten.
Start (4-3-3): Rune Nilssen – Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Ygor Marciel Santiago, Kristoffer Paulsen – Geir Ludvig Fevang, Bjarte Lunde Aarsheim (Johannes Hardarson fra 46.), Kristofer Hæstad – Morten Hæstad (Jon Midttun Lie fra 69.), Alex Valencia, Espen Børufsen (Stefan Bärlin fra 57.).

Tabellen finner du her.

(begge foto: Scanpix)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus