Åpen for alle - alltid

Rushfeldt senket serielederen i Tromsø

Rushfeldt senket serielederen i Tromsø
Rushfeldt senket serielederen i Tromsø
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens serieleder Lillestrøm gikk på en smell i Tromsø, maktet Brann bare 2-2 mot bortesvake Fredrikstad i Bergen. Og Aalesund knuste Strømsgodset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Begge foto: Scanpix

Tromsø påførte serieleder Lillestrøm årets første tap. Sigurd Rushfeldt ble matchvinner i 2-1-seieren på Alfheim.

I en sjanserik og underholdende førsteomgang som bølget fram og tilbake, var det gjestene som scoret først. Arild Sundgot skaffet gjestene straffespark etter 24 minutter, og satte selv straffen sikkert i mål.

Sigurd Rushfeldt sørget for en fortjent utligning fem minutter senere, før Martin Knudsen sendte hjemmelaget i ledelse i det 35. minutt. Knudsen ble frispilt av Rushfeldt på høyrekanten, og det som var ment som et innlegg gikk i stedet via Shane Stefanutto, i bue over Heinz Müller og direkte i mål.

Lillestrøm hevet spillet betraktelig i 2. omgang, og presset Tromsø til tider kraftig tilbake på banen. Anført av lagets beste spiller, Kasey Wehrman, skapte Lillestrøm gode muligheter til å score ved både Olivier Occean, Arild Sundgot og Frode Kippe, men en opplagt Kenny Stamatopolous reddet det som kom.

Fem minutter før slutt fikk Lillestrøm ballen i mål, men dommer Kjell Alseth mente at Occean klatret på Thomas Hafstad og annullerte.

Dermed vant Tromsø sin tredje kamp på rad, mens Lillestrøm gikk på sesongens første tap. Laget kunne likevel feire 17. mai alene på tabelltopp, ettersom toer Brann avga poeng mot Fredrikstad. (©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

HER ER KAMPFAKTA FRA KVELDENS SERIERUNDE:


Brann - Fredrikstad 2-2 (1-1)
17.893 tilskuere
Mål: 0-1 Raio Piiroja (42), 1-1 Ramiro Corrales (44), 1-2 Piiroja (61), 2-2 Thorstein Helstad (74).
Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.
Gult kort: Jan Gunnar Solli, Brann.
Lagene:
Brann (4-4-2): Håkon Opdal - Bjørn Dahl (Erik Huseklepp fra 64.), Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Ramiro Corrales (Erlend Hanstveit fra 81.) - Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Tijan Jaiteh, Petter Vaagan Moen - Thorstein Helstad, Robbie Winters (Bengt Sæternes fra 69.).
Fredrikstad (4-4-2): Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja, Anders Prytz - Miika Multaharju, John Anders Bjørkøy, Ciaran Martyn (Hans Erik Ramberg fra 46., Raymond Kvisvik fra 58.), Tarik Elyounussi - Brian West (Øyvind Hoås fra 77.) Ismael Beko Fofana.

Stabæk - Odd Grenland 1-0 (1-0)
4475 tilskuere
Mål: 1-0 Veigar Pall Gunnarsson (16).
Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar IL.
Gult kort: Jan Tore Amundsen, Jacob Sørensen, Tuomo Könönen, Odd Grenland.
Lagene:
Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Tom Stenvoll, Morten M. Skjønsberg, Pontus Segerström, Bjørnar Holmvik (Tommy Stenersen fra 74.) - Christian Keller, Henning Hauger, Somen A Tchoyi, Alanzinho (Espen Nystuen fra 81.) - Veigar Pall Gunnarsson (Eirik Markegård fra 90.), Daniel Nannskog.
Odd Grenland (4-4-2): Rune Almenning Jarstein - Per Nilsson, Tuomo Könönen, Nat Borchers, Torjus Hansèn - Steffen Hagen, Tommy Svindal Larsen (Trond Viggo Toresen fra 62.), Jan Tore Amundsen, Jacob Sørensen - Fernando de Ornelas (Petter Buer Hansen fra 74.), Pospech Zbynek (Fredrik Gulsvik fra 59.).

Strømsgodset - Aalesund 0-4 (0-1)
6700 tilskuere
Mål: 0-1 Tor Hogne Aarøy (37), 0-2 Magnus Kihlberg (64), 0-3 Trond Fredriksen (68), 0-4 Joakim Austnes (86).
Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.
Gult kort: Joakim Austnes, Aalesund.
Lagene:
Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen - André Bergdølmo, Ronny Deila (Glenn Andersen fra 83.), Alexander Aas, Samir Fazlagic - Christer George (Kenneth Dokken fra 35.), Ousman Nyan (Kristian Sørli fra 75.), Keijo Huusko - Stian Ohr, Peter Kovacs, Trygve Åse Lunde.
Aalesund (4-4-2): Adin Brown - Gustave Bahoken (Enar Jääger fra 86.), Benjamin Kibebe, Haraldur Gudmundsson, Mattias Nylund - Magnus Kihlberg, Amund Skiri, Karl Oskar Fjørtoft, Trond Fredriksen - Tor Hogne Aarøy (Lasse Olsen fra 76.), Joakim Austnes (Thomas Pedersen fra 89.).

Tromsø - Lillestrøm 2-1 (2-1)

7764 tilskuere
Mål: 0-1 Arild Sundgot (str. 24), 1-1 Sigurd Rushfeldt (29), 2-1 Martin Knudsen (35).
Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals/Blink.
Gult kort: Douglas Sequeira, Tromsø, Frode Kippe, Olivier Occean, Lillestrøm.
Lagene:
Tromsø (4-4-2): Kenny Stamatopolous - Thomas Hafstad, Christian Steen, Tore Reginiussen, Hans Åge Yndestad - Martin Knudsen (Stephen Ademolu fra 86.), Lars Iver Strand (Joachim Walltin fra 69.), Douglas Sequeira, Patrice Bernier - Ole Martin Årst, Sigurd Rushfeldt.
Lillestrøm (4-3-3): Heinz Müller - Anders Rambekk, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Shane Stefanutto - Bjørn Helge Riise, Kasey Wehrman (Espen Søgård fra 75.), Simen Brenne - Magnus Myklebust (Khaled Mouelhi fra 46.), Arild Sundgot, Olivier Occean.

Viking - Lyn Oslo 4-2 (2-1)

16.448 tilskuere
Mål: 0-1 Ståle Stensaas (4), 1-1 Alexander Ødegaard (13), 2-1 Nikolai Stokholm (str. 45), 3-1 Razak Pimpong (49), 4-1 Søren Berg (72), 4-2 Chinedu Obasi Ogbuke (89).
Dommer: Espen Berntsen, Vang.
Gult kort: Hannes Sigurdsson, Iven Austbø, Viking.
Lagene:
Viking (4-3-3): Iven Austbø - Maurice Ross (Jørgen Tengesdal fra 80.), Peter Abelsson, Ragnvald Soma, Thomas Pereira - Søren Berg, Nikolai Stokholm, André Danielsen - Razak Pimpong (Birkir Bjarnason fra 67.), Hannes Sigurdsson (Allan Gaarde fra 76.), Alexander Ødegaard.
Lyn Oslo (4-4-2): Eddie Gustafsson - Rasmus Daugaard, Christian Brink, Indridi Sigurdsson (Mads Dahm fra 21.), Ståle Stensaas - Erling Knudtzon, Stefan Gislason, Jo Tessem, Espen Hoff (Ezekiel Bala fra 46.) - Magnus Powell, Chinedu Obasi Ogbuke.

Vålerenga - Sandefjord 2-0 (0-0)
13.181 tilskuere
Mål: 1-0 Morten Berre (51) 2-0 Rune Lange (90).
Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.
Gult kort: Jørgen Jalland, Vålerenga, Adriano Munoz, Fredrik Kjølner, Ebrima Sohna, Sandefjord.
Lagene:
Vålerenga (4-4-2): Arni Gautur Arason - Jarl André Storbæk, André Muri, Kjetil Wæhler, Allan K. Jepsen - Freddy dos Santos, Christian Grindheim, Jørgen Jalland, Morten Berre - Rune Lange, Daniel Fredheim Holm (Jan Derek Sørensen fra 80.).
Sandefjord (4-4-2): Espen Bugge Pettersen - Olav Zanetti (Jan-Frode Nornes fra 84.), Fredrik Kjølner, Birger Madsen, Martin Jensen - Jon André Røyrane (Olav Tuelo Johannesen fra 69.), Ebrima Sohna, Tommy Knarvik, Kari Arkivuo - Andreas Tegström, Adriano Munoz (Tuomas Haapala fra 85.).

Rosenborg - Start spilles klokken 20.00.

Tabellen finner du her.