Meny

Vil sikre lesbiske rett til assistert befruktning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall i Venstres stortingsgruppe vil støtte regjeringens forslag om å gi lesbiske rett til assistert befruktning. Dermed går det mot et stortingsflertall for forslaget.
- Et klart flertall har konkludert med at Venstre ut ifra en prinsipiell vurdering vil likestille lesbiske par med heterofile, når det gjelder assistert befruktning. Dette innebærer at Venstre vil stoppe forskjellsbehandling av lesbiske i dagens lovverk, sier Venstres nestleder Trine Skei Grande i en kommentar.

Forslaget er blant de mest kontroversielle i regjeringens forslag til en ny felles ekteskapslov. Venstre, som tidligere ikke har diskutert saken, tok temaet opp på sitt gruppemøte onsdag, samme dag som regjeringens forslag ble sendt ut på høring.

Ifølge Skei Grande har ikke partiet gjort noe endelig vedtak i saken, til tross for flertall for assistert befruktning.

Ettersom regjeringspartiet Sp har fristilt sine stortingsrepresentanter i saken, er trolig SV og Ap avhengig av støtte fra et tilstrekkelig antall opposisjonspolitikere for å få sitt forslag igjennom.

Venstre har allerede signalisert at de vil støtte en ny felles ekteskapslov som gir homofile adgang til ekteskap, samt rett til å adoptere barn. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus