- Hei, jeg har misbrukt barn

- Hei, jeg har misbrukt barn
- Hei, jeg har misbrukt barn

Overgriperprest meldte selv fra - saken ble liggende i halvannet år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto.
Scanpix

Sosialtjenesten i Boston etterforskes nå etter at en lokal prest forgrep seg seksuelt på en gutt i 2005. Til tross for at flere meldte fra om overgrepene - inkludert presten selv - ble saken liggende et halvannet år før noe ble gjort. Da var gutten innlagt på sykehus etter å ha forsøkt å ta livet sitt.

Tabben, som førte til at det ikke ble satt i gang etterforskning på lang tid, har nå fått guvernør Deval Patrick til å igangsette en offisiell etterforskning av sosialtjenesten, og hvordan de behandler meldinger om at ansatte i kirken misbruker barn.

- Vi etterforsker Sosialtjenestens arbeidsmetoder, og spesielt hvordan de håndterte denne saken, sier JuyAnn Bigby til BostonHerald.com.

Meldte seg selv

Det var presten Lawrence Brown som angivelig forgrep seg mot et ungt medlem av menigheten Mount Calvary Baptist Church, der Brown fungerer som ungdomsprest. Påtalemyndigheten etterforsker nå saken.

Offeret, P. Edward Harrison, ble suicidal og måtte innlegges på sykehus i oktober 2006 etter en alvorlig depresjon. Det skjedde hele 18 måneder etter at presten Brown selv ringte Sosialtjenesten, og en skriftlig rapport ble sendt fra Emmanuel Gospel Center, der han også jobbet.

Skriftlige beviser

- Vi snakker om en ung gutt som måtte innlegges på sykehus etter påstander om seksuelle overgrep. Vi må finne ut av hva som skjedde med de meldingene vi fikk, sier Denise Monteiro, som er talskvinne for det lokale kontoret i Sosialtjenesten.

Tirsdag gikk hun gjennom det skriftlige materialet som har blitt oversendt, slik det skal gjøres ifølge loven.

Jeff Bass, som er direktør for Emmanuel Gospel Center, viste frem et skriftlig dokument der presten Lawrence Brown gjør rede for hvordan han ringte Sosialtjenesten for å melde seg selv etter at han hadde utført «upassende» handlinger mot P. Edward Harrison, som på toppen av alt også er hans tremenning. Dokumentet er datert til 5. mai 2005.

Ifølge dokumentasjonen de har lagt frem ble telefonsamtalen fulgt opp av menigheten dagen etter, og at de da sendte inn det korrekte skjemaet. All dokumentasjonen ble ført fordi Lawrence Brown fikk sparken fra senteret samme dag.

Personvernpolicy