Meny

Jordskjelv skapte panikk i Sørøst-Asia

Jordskjelv skapte panikk i Sørøst-Asia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både i Bangkok og Hanoi løp livredde mennesker ut på gatene da et kraftig jordskjelv fikk byens høyhus til å svaie onsdag.
Begge foto: Scanpix

Skjelvet hadde sitt episenter vest i Laos og ble målt til 6,1 på Richters skala, ifølge et amerikansk geologisk institutt. Området ligger midt i det såkalte gylne triangelet, i grenseområdet mellom Thailand, Laos og Burma.

Også i turistbyen Chiang Mai nord i Thailand satte skjelvet en støkk i befolkningen. Byens ordfører sier at skjelvet er det verste han har opplevd, men det er ikke meldt om store materielle skader. I naboprovinsen Chiang Rai raste imidlertid toppen på et gammelt gudshus sammen.

Skjelvet kunne merkes over et stort geografisk område. I Bangkok, som ligger nær 90 mil unna episenteret, ble flere kontorbygninger evakuert.

- Jeg har aldri opplevd et så kraftig jordskjelv før. Det føltes som om hodet mitt gikk rundt, sier kontorarbeideren Nattaya Limngern til nyhetsbyrået AFP.

Og i Vietnams hovedstad Hanoi forlot folk både kontorer og hoteller på grunn av den skremmende ristingen. En jurist som arbeider i sentrum av byen, sier han først trodde han hadde fått slag eller hjerteinfarkt.

- Men så forsto jeg at det var et jordskjelv, sier Fred Burke i advokatfirmaet Baker McKenzie. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus