Meny

Alt om 16. mai-kampene i Tippeligaen

Alt om 16. mai-kampene i Tippeligaen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klarer Brann å holde koken? Makter serieleder Lillestrøm å slå hjemmegode Tromsø? Les alt om kveldens fotballrunde under.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Det kan gå mot sesongdebut for Eirik Bakke når Brann møter Fredrikstad på Stadion i morgen.

Det knytter seg stor spenning til Tippeligarunden i kveld. Mange av lagene «må» vinne kampene sine, det være seg for å fortsatt være med i gullkampen, eller for å unngå en tilværelse i bunnstriden som kan bli vanskelig å komme ut av.

Alle kveldens kamper begynner klokken 18.00, med unntak av oppgjøret Rosenborg-Start på Lerkendal. Den kampen starter klokken 20.00.

ABC Nyheter kommer med mer om runden i kveld og supporternes reaksjoner.

Brann – Fredrikstad

For Brann spiller ikke Cato Guntveit grunnet sykdom, og Vålerenga-«dødaren», Bengt Sæternes, er usikker foran oppgjøret. Men en gledelig nyhet til alle som har hjertene sine i Brann. Eirik Bakke er kanskje med i troppen for første gang siden operasjon. Kanskje blir den tidligere Leeds- og Aston Villa proffen mannen som sørger for at Mons Ivar Mjelde kan gå med hevet hode under morgendagens 17. mai tog i Bergen?

Fredrikstad drar til vestlandet med et surt 1-2 tap hjemme for Stabæk friskt i minnet. Christian Berg, Vidar Marthinsen og Trond Erik Berthelsen blir ikke å se i Bergen. Berg er ute med strekkskade i tre-fire uker mens Bertelsen først er tilbake til høstsesongen. Vidar Martinsen er ute med kneskade.

Tilsvarende kamp i fjor endte med 3-1 til Brann. .

Stabæk – Odd Grenland

Stabæk er svekket i midtforsvaret, men så lenge Alanzinho, Pall og Nannskog figurer i startoppstillingener er laget godt nok til å slå hvem som helst på Nadderud. Kaptein Mike Kjølø er fortsatt ute med benbrudd og Inge André Olsen er suspendert etter sitt rød kort kort FFK i helgen. I tillegg sliter Branimir Poljac med en kneskadd.

For Odd Grenland vil savnet av Espen Ruud merkes. ArneGaute må klare seg uten den hardtarbeidende kantspilleren fordi han allerede har pådratt seg tre gule kort. Spissene Tarjei Dale og Chris Joyce er ute med henholdsvis rygg- og lyskeproblemer. Det betyr fornyet tillit til «målmaskinen» Pospech. Hvem som spiller av de tre spissene blir hipp som happ. Ingen av dem scorer mål likevel. Håpet til Skiensguttene ligger i at trenerduoen snart gir unggutten Fredrik Gulsvik sjansen fra start. Han har ved flere innhopp vist at han er i stand til å true motstanderne mer enn de tre overnevnte tilsammen.

I fjor delte lagene poengene på Nadderud. 1-1 endte oppgjøret i Bærum.

Strømsgodset – Aalesund

Strømsgodset vil garantert merke at lynvingen Mattias Andersson mister resten av sesongen etter kneskaden han pådro seg mot Rosenborg sist søndag. Et røket korsbånd var diagnosen svensken fikk etter MR-undersøkelsen mandag. Godset trenger å finne en spiller av Anderssons kaliber, og det fort. Om ikke kan Godset få det tøft videre i sesongen. I tillegg er keeper Espen Johnsen og Øyvind Leonhardsen fortsatt ute med skader.

Aalesund fikk ett etterlengtet bortepoeng mot Lyn sist. Til denne kampen er både Lasse Olsen og Tor Hogne Aarøy usikre på grunn av strekkskader. Det var også noe usikkerhet rundt keeper Adin Brown, men han er friskmeldt og spilleklar. Peter Werni og Joakim Alexandersson spiller definitivt ikke i Drammen.

Da årets nykommere i Tippeliagen møttes til dyst på Marienlyst i fjor vant de blå 3-2 over de oransje.

Tromsø – Lillestrøm

At Tromsø fikk med seg tre poeng fra Skien mot Odd på søndag kan de i første rekke takke Odds manglende evne til å score mål for, og solid spill av Stamatopoulos mellom stengene. Så lenge Kenny Stamatopoulos står som han gjorde mot Odd vil ikke «Gutan» savne Sead Ramovic. Ramovic er ikke klar av leggskaden sin. Henrik Nordnes (lyske) mangler også.

Serieleder Lillestrøm har satt maskinen på autopilot og kjører over motstanderne i tur og orden. Bortsett fra i 1-1 kampen mot Strømsgodset på Marienlyst, har LSK så langt levert svært overbevisende spill. Dersom danske Dan Anton Johansen ikke får ristet av seg strekkskaden i tide er han den eneste Tom Nordlie gjerne skulle hatt med på flyet til Tromsø.

Fjorårets kamp på Alfheim endte med 1-0 til de rød/hvite fra nord.

Viking – Lyn Oslo

Uwe Rösler og Viking har ikke fått den sesongstarten de håpet på. Kun èn seier så langt i sesongen tvinger vel snart siddisene til å gjøre noen grep? Til denne kampen spiller garantert ikke Peter Ijeh og Jone Samuelsen. Begge pådro seg rødt kort mot LSK da Stavanger-laget tapte 4-1 på Åråsen sist. Midtbanesjef, danske Allan Gaarde, skulle opprinnelig ha spilt b-kamp på mandag, men den kampen regnet bort. Det betyr at han nærmer seg en plass i startoppstilligen til Viking. Gaarde hadde nok uansett ikke vært med til denne kampen, i beste fall vile ett innhopp helt mot slutten vært det mest aktuelle.

Lyn skuffet hjemme mot Aalesund i den forrige serierunden. Kaptein, og krumtapp, Tommy Berntsen er usikker. Mads Dahm trener for fullt, men det er langt fra klart om han rekker kampen. Lars-Kristian Eriksen er ute med skade i foten. På den gledelige siden sesongdebuterte både Edu og Matias Almeyda mot Aalesund sist, og det er ventet at de vil spille viktige roller for Lyn-laget i kampen på Stavanger Stadion.

I fjor kunne Kongen, Tor Milde og Finn Bjelke skåle i champagne etter kampen i vest. Lyn gjorde ikke «skam på by`n» og vant 2-1.

Vålerenga – Sandefjord

Vålerenga og Klanen må være svært skuffet over resultatene hittil. Laget glimter kun tidvis til (seieren over Rosenborg) og laget virker usikre bakover. Da kunne de kanskje trengt det eneste usikre kortet før kveldens kamp, midstopper og hurtigtog, Ronny Johnsen. Det skal dog legges til at Johnsen har trent de siste tre dagene. det kan bety at han blir å se på landslagsarenaen mot guttene fra hvalfangerbyen.

«Ransofferet» Sandefjord er plaget av velkjente barnesykdomer. Mikael Andersson er ute til denne kampen. Han har fått vannkopper av alle ting. Tor Todesen kan dog glede seg over at Birger Madsen har sonet ferdig karantene etter at han mot Stabæk fikk sitt tredje gule kort for sesongen. Sampo Koskinen er usikker mens Gustav Crona (rygg og kne) og Harald Aksnes (strekk) fortsatt er ute.

Vålerenga banket fjorårets tapende cupfinalist med 4-1 da lagene braket sammen på Ullevaal i fjor.

Rosenborg – Start

Rosenborg fintet, løp, skjøt og valset til tider over Godset hjemme på Lerkendal, men stod igjen med 0 poeng etter 90 minutter. Det laget viste av teft foran mål var ikke mye å skrive hjem om. Når Tettey bommer fra 5 meter er det vanskelig å vinne fotballkamper. Når Iversen i tillegg er mer opptatt av hva dommeren bedriver, mister «ÆRR-BEE-KÅÅ» fullstendig det lille de har igjen fra glansdagene på 90-tallet. Spillere som vet hvor buret står. Gledelig for trønderne er det at det kun er Vidar Riseth av de sentrale spillerne som ikke er kampklar .

Stig Inge Bjørnebye på sin side vil ikke kunne benytte seg av landslagsspiller Fredrik Strømstad. Både han og Bruno er ute med strekk for Start. Heller ikke David Nielsen er 100 prosent. Også han sliter med en strekk og spiller nesten helt sikkert ikke 90 minutter mot RBK.

Da gjenstår det å se om sørlendingene klarer å hevne fjorårets 3-0 tap på Lerkendal.

Slik ser tabellen ut før dagens kamper

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus