Meny

Do-brann i Japan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japanere blir advart mot moderne toaletter. De kan nemlig ta fyr.

Hypermoderne toaletter. (FOTO: washlet.com)Hypermoderne toaletter. (FOTO: washlet.com)

Japan er kjent for sine hypermoderne toaletter, men bruk av disse er ikke ufarlig.

I forrige uke startet japanske myndigheter en etterforskning, etter at en av landets største toalettfabrikanter, TOTO, tilbød seg å reparere 180 000 toaletter. Det viste seg nemlig at mange av toalettene har hatt elektriske problemer.

Ifølge The Japan Warm Water Bidet Council (ja, det finnes faktisk et slikt) har 105 toaletter tatt fyr eller lekket ut røyk siden 1984.

Nå oppfordrer de brukere av slike toaletter, som også har en bidet-funksjon, til å slå av strømmen så fort de aner at det kan være ugler i mosen.

Ifølge Associated Press har brennende toaletter ført til at baderomsvegger og -tak har fått skader, men så langt har ingen mennesker blitt skadet.

Høyteknologiske toaletter med varmtvanns-spray og lufttørker-funksjon er vanlig i japanske hjem. Det er den såkalte «Z-serien» fra TOTO som inkluderer massasje-spray, innebygd luftfrisker og et automatisk dolokk, som skal være mest brannfarlig.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus