Meny

Danske christianitter nekter å gi seg

Danske christianitter nekter å gi seg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christianittene nekter å gi seg. De bygger opp igjen hus som danske myndigheter har fått revet ned i den omdiskuterte «fristaden» i København.

Foto:

Danske politifolk legger en demonstrant i bakken i «fristaden» Christiania i København. De såkalte christianittene nekter å gi seg, og gjenreiste i løpet av morgentimene tirsdag den såkalte Sigarkassen, et hus som var revet på ordre av danske myndigheter. Natt til tirsdag pågrep politiet mer enn 50 personer etter uroligheter utenfor Christiania, der det blant annet ble satt fyr på biler (Foto: Mogens Flindt, SCANPIX)

Rundt 30 av Christianias innbyggere greide i løpet av natt til tirsdag å få gjenreist den såkalte Sigarkassen. Huset ble malt turkis, og et rødt Christiania-flagg heist over bygningen, skrev København-avisen Politiken tirsdag.

- Dette er Christiania-humor. Vi fleiper litt med myndighetene, for å gjøre det klart at det var en unødvendig maktdemonstrasjon å rive huset, forteller en kvinnelig christianitt som ber om å få være anonym.

Natt til tirsdag var stemningen en helt annen, da politiet pågrep mer enn 50 personer etter uroligheter utenfor Christiania. Flere hundre personer skal ha vært med på å bygge barrikader og sette biler i brann.

Fem eller seks av de arresterte skulle i løpet av tirsdag framstilles i forhørsretten med krav om varetektsfengsling. De 800 innbyggerne i Christiania har i flere år ligget i strid med myndighetene om Christianias juridiske status. (©NTB)

Les også:

Dansk politi har lagt jernring rundt Christiania

Politiet steinet ut av Pusher-street

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus