Danske christianitter nekter å gi seg

Danske christianitter nekter å gi seg
Danske christianitter nekter å gi seg
Artikkelen fortsetter under annonsen

Christianittene nekter å gi seg. De bygger opp igjen hus som danske myndigheter har fått revet ned i den omdiskuterte «fristaden» i København.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:

Danske politifolk legger en demonstrant i bakken i «fristaden» Christiania i København. De såkalte christianittene nekter å gi seg, og gjenreiste i løpet av morgentimene tirsdag den såkalte Sigarkassen, et hus som var revet på ordre av danske myndigheter. Natt til tirsdag pågrep politiet mer enn 50 personer etter uroligheter utenfor Christiania, der det blant annet ble satt fyr på biler (Foto: Mogens Flindt, SCANPIX)

Rundt 30 av Christianias innbyggere greide i løpet av natt til tirsdag å få gjenreist den såkalte Sigarkassen. Huset ble malt turkis, og et rødt Christiania-flagg heist over bygningen, skrev København-avisen Politiken tirsdag.

- Dette er Christiania-humor. Vi fleiper litt med myndighetene, for å gjøre det klart at det var en unødvendig maktdemonstrasjon å rive huset, forteller en kvinnelig christianitt som ber om å få være anonym.

Natt til tirsdag var stemningen en helt annen, da politiet pågrep mer enn 50 personer etter uroligheter utenfor Christiania. Flere hundre personer skal ha vært med på å bygge barrikader og sette biler i brann.

Fem eller seks av de arresterte skulle i løpet av tirsdag framstilles i forhørsretten med krav om varetektsfengsling. De 800 innbyggerne i Christiania har i flere år ligget i strid med myndighetene om Christianias juridiske status. (©NTB)

Les også:

Dansk politi har lagt jernring rundt Christiania

Politiet steinet ut av Pusher-street