Meny

Politiaksjon mot organisert hallikvirksomhet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har pågrepet ti personer i en omfattende politiaksjon mot organisert hallikvirksomhet og menneskehandel i Oslo.

(Steinar Schjetne, NTB)

Sju menn og tre kvinner ble pågrepet i aksjonen tirsdag morgen mot en rekke adresser og personer. Politiet mener én av de ti fremstår som mer sentral i ligaen og har siktet ham både etter hallikparagrafen og for menneskehandel.

- Det er for tidlig i etterforskningen å si om han er lederen for ligaen, men det er klart at vi mener han skiller seg ut fra de andre, sier politioverbetjent Øyvind Nordgarden ved avdeling for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NTB.

Kvinner organiserte
To av de siktede mennene er nordmenn, mens ytterligere tre har norsk statsborgerskap, men er fra Tyrkia. I tillegg er en bulgarsk og en tyrkisk mann siktet i saken.

De tre kvinnene er alle bulgarske og skal ha hatt mer organisatoriske roller over kvinnene som har kommet til Oslo fra Bulgaria, og har fungert som horemammaer i ligaen, opplyser politiet.

Trolig ønsker politiet at alle de siktede blir framstilt for varetektsfengsling så fort som mulig.

Forskjellige oppgaver
Politiet mener de involverte i hallikligaen hadde forskjellige oppgaver i å finne jentene, organisere transport, boliger og tilrettelegge prostitusjon for flere titall bulgarske jenter. De fleste har solgt seksuelle tjenester på gata i Oslo, mens noe av virksomheten har foregått i spesielle leiligheter.

- Det er snakk om mange kvinner, kanskje 30-40. Det er i hvert fall flere enn 20, sier Nordgarden.

Samtlige av de siktede er siktet etter straffelovens paragraf som gjelder for organisert kriminalitet.

Stor aksjon
Politiaksjonen ble ledet av STOP-gruppen ved Oslo politidistrikt, en spesialgruppe som har som mål å avdekke og straffeforfølge bakmenn og nettverk som organiserer menneskehandel og hallikvirksomhet.

Rundt 60 politifolk deltok i aksjonen tirsdag. Politiet har jobbet opp mot ligaen siden februar og drevet omfattende etterretning i forkant av aksjonen.

- Vi vil ikke utelukke at det vil komme flere pågripelser. Vi er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen og det gjenstår å ta avhør av de siktede, fornærmede og å gjennomgå beslagene vi har gjort, sier Nordgarden.

Avhørene av de siktede startet allerede tirsdag. (©NTB)

Oppdatert klokken 10.30.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus