Meny

Tvinges til å jobbe 17. mai

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med under en ukes varsel, krever ledelsen at de ansatte jobber på 17. mai. Hvis ikke trues de med sparken.

Lørdag fikk butikksjefen ved Sjokoladeriet i Kristiansand telefon fra innehaver av Hval Sjokoladefabrikk, Rolf Rune Forsberg. Han krevde at butikken skulle holde åpent på 17. mai.

Daglig leder lovet at hun skulle se hva hun fikk til, men etter kort tid ga hun tilbakemelding til Forsberg om at butikken ikke maktet å holde åpne dører på høytidsdager, skriver fvn.no

Forsberg skal ha svart at han vil sparke samtlige ansatte som ikke stiller opp på 17. mai.

- Jeg blir jo veldig skremt. Personlig er jeg avhengig av jobb, og svært redd for å miste den. Det samme gjelder de andre ansatte. Hadde Hval sagt i fra i begynnelsen av mai, så hadde det ikke vært noe problem, sier kvinnen, som ønsker å være anonym, til fvn.no.

Daglig leder Rolf Rune Forsberg ønsker ikke å kommentere påstandene overfor fvn.no, men sier at han ikke har truet noen.

Nå vet ikke daglig leder av Sjokoladeriet hva hun skal gjøre til torsdag. En av de to ansatte, som er russ, har sagt hun kommer til å jobbe i frykt for å miste jobben.

- Jeg må vel holde åpent. Det nytter ikke å vinne over de store folka, sier hun.

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus