Meny

Dansk politi har lagt jernring rundt Christiania

Dansk politi har lagt jernring rundt Christiania

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk politi omringet natt til tirsdag Christiania i København. Stemningen var spent i fristaden, men politiet forsøkte å unngå en konfrontasjon med demonstrantene.

Foto:
Demonstranter protesterte heftig mot rivingen av trehuset Cigarkassen i Christiania mandag. Foto: Scanpix
København (NTB): I stedet for å rykke inn i Christiania, holdt politiet vakt utenfor. Kort tid før midnatt opplyste politiet at over 50 personer var arresterte i løpet av dagen.

En stor gruppe mennesker sperret mandag kveld en gate ved Christianshavns Torv i København ved å bygge barrikader på tvers av gaten.

Søppelkasser og andre gjenstander ble slept ut i gaten hvor de ble satt fyr på. Torvet ligger i nærheten av Christiania hvor det tidligere på dagen var voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og politi etter at et hus i fristaden ble revet.

Ifølge et øyenvitne var 200 til 300 ungdommer samlet i området. Det ble også meldt om hærverk mot kjøretøy og en bankfilial. Aktivistene brøt opp brustein fra torget. Både politi og brannvesen rykket ut til stedet, og brannen i barrikaden ble slukket.

Flere biler ble satt fyr på og flammene lyste opp himmelen i området. (©NTB)

Les også:

Politiet steinet ut av Pusher-street

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus