Meny

Krever Suu Kyi løslatt

Krever Suu Kyi løslatt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Magne Bondevik står i spissen for et opprop som krever at Aung San Suu Kyi, verdens eneste fengslede fredsprisvinner, blir løslatt.

Foto:

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik står i spissen for et opprop som krever at fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi blir løslatt fra sin husarrest i Burma. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Tidligere statsminister Bondevik og Oslo Fredssenter har tatt initiativ til oppropet, og han har klart å få 59 tidligere presidenter og statsministere til å skrive under på oppropet som krever at militærregimet i Burma løslater Aung San Suu Kyi.

- Jeg er overveldet og takknemlig for denne verdensomspennende støtten til Aung San Suu Kyi fra så mange tidligere stats- og regjeringsledere. Det er et tegn på den inspirasjon hun representerer, ikke bare for sitt eget folk, men for meg personlig og for mange andre rundt i verden, sier Bondevik.

Opposisjonslederen Aung San Suu Kyi fikk Nobels fredspris i 1991 og har de siste 17 år sittet i husarrest i til sammen elleve år. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus