Meny

Humanist trolig ny fransk utenriksminister

Humanist trolig ny fransk utenriksminister

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialisten og humanisten Bernard Kouchner, grunnleggeren av organisasjonen Leger Uten Grenser, blir etter alt å dømme ny fransk utenriksminister.
Foto:

Sosialisten Bernard Kouchner blir trolig frankrikes nye utenriksminister, i den påtroppende konservative presidenten Nicolas Sarkozys regjering. Her er Kouchner avbildet sammen med sosialistenes presidentkandidat Segolene Royal, som tapte valget. Foto: Reuters / Scanpix

Paris (NTB-AFP-Reuters): Nære medarbeidere av den påtroppende presidenten, konservative Nicolas Sarkozy, sier til avisen Le Monde at Kouchner i løpet av de siste dagene har fått en forespørsel fra Sarkozy, og at han «er klar til å bli med i regjeringen». Avisen skriver også at Kouchner skulle møte Sarkozy mandag kveld.

67 år gamle Kouchner er internasjonalt best kjent for å ha grunnlagt hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser i 1980. Fra 1999 til 2001 ledet han også det FN-administrerte Kosovo.

Politiske kilder sa i helgen at Sarkozy, som overtar presidentembetet på onsdag, også har vurdert Hubert Vedrine, også han fra Sosialistpartiet, som ny utenriksminister. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus