Meny

Rice: - Ingen ny kald krig mellom USA og Russland

Rice: - Ingen ny kald krig mellom USA og Russland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke grunnlag for å snakke om en ny kald krig mellom USA og Russland, uttalte den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice da hun ankom Moskva mandag.
Foto:

Den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice avfeier snakk om en ny kald krig. Bildet er tatt tidligere denne måneden. (Reuters / Scanpix)

Moskva (NTB-AFP): - Som en som har levd i den perioden og som er spesialist i den, kan jeg si at den sammenligningen ikke har noe fundament i det hele tatt, sa Rice.

Den amerikanske utenriksministeren er på besøk i Russland for å forsøke å bedre forholdet mellom de to landene.

Årsaken til det spente forholdet er blant annet USAs planer om å utplassere rakettskjold i Polen og Tsjekkia, USAs kritikk av manglende demokrati i Russland og Russlands motstand mot uavhengighet for Kosovo.

- Det er ikke en enkel tid for forholdet vårt. Det er det ikke. Men det er heller ikke en tid jeg tror kommer til å føre til katastrofale ting, sa Rice i Moskva. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus