Meny

Søksmål etter West Ham-seier

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fem klubber er i ferd med å gå til sak mot den engelske eliteserien. De krever at West Ham blir degradert.

West Ham berget plassen i den engelske toppserien i helgen, men uregelmessighetene rundt overgangene til Carlos Tevez og Javier Mascherano gjør at flere klubber krever at London-laget blir ilagt poengstraff.

Sheffield United ble sittende igjen med svarteper. Laget rykket ned på målforskjell. Klubben har støtte fra Charlton, Wigan, Fulham, Middlesbrough og to ikke navngitte klubber i sitt krav om at West Ham må degraderes.

– Vi mener alle at West Ham burde fått poengstraff. Vi har fått klare indikasjoner på at vi har en god sak, uansett hva eliteserien hevder, sier Whelan-formann Dave Whelan.

– Først av alt må vi få vite om Tevez var spilleklar i tide, eller om de laget et eget overgangsvindu for ham. Dette må løses raskt, sier Whelan oppgitt.

West Ham måtte betale 70 millioner kroner i bot for det tvilsomme dobbeltkjøpet.

Mascherano er senere solgt videre til Liverpool.

– For fire år siden tapte vi i Sheffield United en omspillfinale. Da følte vi oss nedslått. Denne gang føler vi oss lurt. Søndagens tap (1-2 mot Wigan) er ikke årsaken til nedrykk, sier Sheffield United-formann Kevin McCabe.

West Ham mener nedrykket må avgjøres ute på banen.

– Jeg har sympati for de lagene som ikke lenger er i toppserien, men jeg mener at fotball må avgjøres ute på banen, sier West Ham-eier Eggert Magnusson. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus