Meny

Terrorspøk utløste bombealarm

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et SAS-fly ble evakuert på Flesland i Bergen mandag morgen etter at en passasjer hadde uttalt at han var terrorist.

- Mannen har i avhør med politiet sagt at det hele var en spøk, sier lensmann Norvald Visnes på Fana politistasjon.

Flyet skulle gå fra Flesland til København, men ble evakuert klokken 7.11 etter at en av passasjerene kom med uttalelsene i innsjekkingen. Mannen, en kroatisk sjømann på 56 år, hadde allerede kommet seg inn på flyet da kapteinen valgte å evakuere.

Politiet besluttet å foreta rutinemessig sjekk av flyet og skulle også gjennomsøke maskinen med en bombehund som skulle bli fraktet inn fra Oslo mandag formiddag.

Den kroatiske sjømannen jobber på norske skip. Han skulle videre fra København til Split i Kroatia. Det var besetningsmedlemmer som hørte mannens uttalelser om at han hadde en bombe, og som de følte de ikke kunne overse. Mannen ble pågrepet uten dramatikk.

- Vi har politi utstasjonert på flyplassen og han ble etter kort tid pågrepet inne på flyet. Han gjorde ingen motstand, sier Visnes som avdramatiserer hendelsen. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus