Meny

Halvert eldres gebissbruk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tannhelsen blant eldre er kraftig forbedret de siste 15 årene, viser en undersøkelse fra Odontologisk institutt ved Universitetet i Bergen.

Antallet eldre ved sykehjemmene i Bergen som bruker gebiss er nesten halvert de siste 15 årene. Forskerne er overrasket over at utviklingen har gått så raskt.

- Det har skjedd en dramatisk reduksjon. Tannløshet i vårt samfunn er et utdøende fenomen, sier førsteamanuensis Gunhild Strand til NRK.

Et stort flertall av eldre på sykehjem i Bergen hadde gebiss i 1998. Nå er det langt under halvparten som har løstenner.

Også for yngre har tannhelsen bedret seg. Bare 2,5 prosent av befolkningen i Norge mellom 16 og 79 år har mistet tennene sine.

Årsakene er at de som er født etter 1930 har fått med seg både fluor og bedre tannhelsetjeneste og har hatt langt mer penger å bruke på tennene sine. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus