Gulltakter på Åråsen

Gulltakter på Åråsen
Gulltakter på Åråsen

Lillestrøm fremstår som en gullkandidat etter en overbevisende seier hjemme mot Viking søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm – Viking 4-1 (1-1) 9331 tilskuere

Mål: 0-1 Peter Ijeh (7), 1-1 Magnus Myklebust (27), 2-1 Bjørn Helge Riise (71), 3-1 Myklebust (73), 4-1 Olivier Occean (87).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Gult kort: Kasey Wehrman, Simen Brenne, Lillestrøm, Nicolai Stokholm, Jone Samuelsen, Viking.

Rødt kort: Peter Ijeh (28), Jone Samuelsen (90, to gule), Viking.

Uwe Rösler fikk intet gledelig gjensyn med Åråsen. En liten, rappfotet sunnmøring ved navn Magnus Myklebust spolerte kvelden for tyskeren med to scoringer og en assist.

Röslers Viking-lag tok ledelsen på hans gamle hjemmebane, men Lillestrøm vant til slutt 4-1 og befestet stillingen på toppen av tabellen med 16 av 18 mulige poeng. Tom Nordlies lag er tre poeng foran toeren Brann og seks foran treeren Tromsø.

Dommer Tom Henning Øvrebø delte ut to røde kort, først til Peter Ijeh for munnbruk umiddelbart etter at Myklebust hadde utlignet for Lillestrøm. Ijeh ble rasende da han ikke fikk frispark da Frode Kippe dyttet ham i ryggen i forkant av scoringen og gikk over streken i sin språkbruk overfor dommeren.

Jone Samuelsen fikk sitt røde på overtid da han kastet bort ballen etter en avblåsning. Han hadde et gult kort fra før.

Ikke fair

– Alle kunne se hva som skjedde. Dommeren dømte ensidig og ikke fair. Jeg ble dyttet. Det var klart frispark før utligningen, sa Ijeh.

Viking-trener Rösler var oppgitt over de røde kortene.

– Det røde kortet til Ijeh ødela kampen for oss. Spillerne er udisiplinerte som pådrar seg rødt kort i en slik kamp. Jeg skal ta det opp med spillerne, de må besinne seg, sa Rösler etter nederlaget.

Ijeh scoret Vikings mål allerede i det 7. minutt, og Viking hadde en god periode før målscoreren måtte forlate banen etter en knapp halvtime. Etter pause kjørte Lillestrøm over Stavanger-lagets 10 mann, men fikk ikke hull på byllen før Myklebust sendte Bjørn Helge Riise gjennom i det 71. minutt.

Ikke medaljesnakk

Riise scoret enkelt fra kort hold. To minutter senere var Myklebust frampå igjen og rullet ballen inn bak en utmanøvrert Iven Austbø etter en situasjon der Viking-spillerne igjen mente de burde hatt frispark.

– Jeg har etablert meg i laget og fått senket skuldrene, men jeg kan ikke slappe av. Det sitter mange sultne folk på benken som venter på å ta plassen min, sa Myklebust.

Olivier Occean satte et dundrende punktum for forestillingen i det 87. minutt da han satte ballen i krysset fra åtte meter.

Dermed tok fjorårets Viking-trener Nordlie en knusende seier over fjorårets Lillestrøm-trener Rösler.

– Jeg er veldig glad for at vi omsider fant ut av hvordan vi skal spille mot ti mann, noe som ikke er så lett som mange tror. Jeg vil fortsatt ikke snakke om medaljer. Dette er den lengste oppkjøringen til noe mesterskap som finnes, sa Nordlie.

Fredrikstad – Stabæk 1-2 (1-0)

11.785 tilskuere

Mål: 1-0 John Anders Bjørkøy (23), 1-1 Alanzinho (61), Veigar Pall Gunnarsson (85).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Inge André Olsen, Pontus Segerström, Stabæk, Vidar Martinsen, Raymond Kvisvik, Ciaran Martyn, Anders Prytz, Fredrikstad.

Rødt kort: Inge André Olsen (45, to gule), Stabæk.

For sju år siden prøvespilte Veigar Pall Gunnarsson for Fredrikstad uten å få kontrakt. Søndag sørget han for at Stabæk tok tre poeng på bortebane.

– Jeg husker godt at jeg prøvespilte for FFK. Jeg spilte da for Stjernan på Island. I FFK fikk jeg ikke engang tilbud om proffkontrakt, og da var det uaktuelt. Jeg angrer ikke i dag, jeg er veldig fornøyd med å være i Stabæk, sa Gunnarsson.

FFK ledet 1-0 til pause etter scoring av John Anders Bjørkøy. Alt lå til rette for tre nye poeng til hjemmelaget da Stabæks kaptein Inge André Olsen ble utvist sekunder før hvilen.

Men et heroisk kjempende bortelag anført av banens beste, Alanzinho, klarte å snu kampen mot et merkelig passivt hjemmelag.

– Jeg synes vi har spilt godt i alle kampene i år, men har vært litt uheldige. Vi bestemte oss i pausen for å gjøre vårt aller beste, og vi ble litt sinte etter utvisningen. Taklingen var litt dum av Inge André, men det vet han selv.

Flotte scoringer

Etter en drøy time utlignet Alanzinho etter å ha gjort det meste selv. Skuddet fra 16 meter skrudde seg vakkert inn nede ved stolperoten bak en utspilt Rami Shaaban.

FFK forsøkte å heve seg, men det var Stabæk som var giftigst. Etter 85 minutter fikk Veigar Pall Gunnarsson stå uforstyrret på 20 meter, og han lobbet elegant ballen over Shaaban, via stolpen og i mål.

FFK pøste på med folk i angrep og hadde to meget store sjanser til å utligne, men det endte med tap.

– Vi mistet vårt eget spill i 2. omgang, og ble for feige og passive. Det er selvfølgelig skuffende når vi leder 1-0 og de får en mann utvist, sa FFK-trener Anders Grönhagen.

Hjemmesupporterne mente at Raymond Kvisvik utlignet i sluttminuttene, men dommeren var ikke enig. FFKs Raio Piiroja var soleklar i at hjemmelaget burde knepet ett poeng

– Jeg var i duell, og mener ballen var klart inne, sa Piiroja.

Borteform på hjemmebane

FFK har vært gode på hjemmebane før i år, men søndag var rødbuksene tamme. Med slike resultater på hjemmebane er FFK nødt til å bedre borteformen for at ikke sesongen skal bli tung.

Stabæk kan på sin side være godt fornøyd både med spill og ikke minst innsats. I tillegg har de matchvinnere i Alanzinho og Pall Gunnarsson som viste seg fram fra sin beste side søndag.

– FFK slet med Veigar og Alanzinho, og ble passive i sitt spill. Vi legger ned en voldsom innsats, og er veldig disiplinerte. Jeg synes vi vinner fortjent, sa Stabæks trener Jan Jönsson.

Rosenborg – Strømsgodset 1-2 (1-0)

20.018 tilskuere

Mål: 1-0 Steffen Iversen (str. 19), 1-1 Stian Ohr (57) 1-2 Ronny Deila (59).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Stian Ohr, Adam Larsen, Ousman Nyan, Strømsgodset.

Strømsgodset tok en overraskende 2-1-seier mot Rosenborg på Lerkendal søndag. Drammenserne snudde kampen med to raske mål i annen

omgang.

Hjemmelaget dominerte stort i første omgang. Etter 18 minutter sendte Steffen Iversen et hardt gjennomspill mot Braaten som ble felt av Strømsgodset-keeper Adam Larsen. Straffe til Rosenborg og gult kort til den unge Godset-keeperen. Iversen satte straffen kontant i mål, og Rosenborg kunne ta en meget fortjent ledelse.

Etter dette fortsatte hjemmelaget sitt kjør mot drammenserne, og både Daniel Braaten og Iversen var konstante uromomenter for Strømsgodsets forsvar. Etter 36 minutter burde det stått 2-0 da Braaten kom alene gjennom. Hans innlegg mot Iversen gikk derimot forbi alt og alle inne i 16-meteren.

Fem minutter etter hadde samme mann nok et farlig skuddforsøk, men avslutningen gikk over mål. En meget oppløftende opptreden av Braaten som jobbet godt hele kampen. Strømsgodsets eneste farlige før pause kom da Peter Kovacs skjøt hardt utenfor fra 20 meter.

Godset snudde kampen

2. omgang var mye svakere kvalitetsmessig, selv om Rosenborg fortsatte kjøret. Hjemmelaget kom derimot til få skikkelige avslutninger. I stedet var det bortelaget som noe ufortjent snudde kampen.

Stian Ohr utlignet Rosenborgs ledelse med et flott volleyskudd i det 57. minutt. Bare to minutter etter satte midtstopper Ronny Deila inn 2-1 ved bakerste stolpe. Han beinet inn et frispark fra Samir Fazlagic som gikk over hele feltet.

Etter Godset-målene jevnet kampen seg ut, og Strømsgodset fikk etter hvert troen på at seieren var innen rekkevidde. Mattias Andersson burde faktisk økt ledelsen for Strømsgodset da han alene med Lars Hirschfeld skjøt utenfor etter 78 minutter.

Rosenborg bleknet etter hvert som omgangen forløp og viste lite som skulle tilsi at laget er en av seriefavorittene. En meget skuffende 2. omgang av RBK.

Odd Grenland – Tromsø 0-1 (0-1)

Ca. 4000 tilskuere

Mål: 0-1 Lars Iver Strand (8).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Hans Åge Yndestad, Thomas Hafstad, Lars Iver Strand, Kenny Stamatopolous, Tromsø, Espen Ruud, Jan Tore Amundsen, Odd Grenland.

Tromsø-keeper Kenny Stamatopolous ruvet både mellom stengene og i feltet og sikret Tromsø 1-0-seier i Skien søndag. Lars Iver Strand ble matchvinner.

Det var den aller første Tromsø-seieren i Skien noensinne. God laginnsats avgjorde, men kvelden ble helsvart for et Odd-lag som produserte mange sjanser, men som ikke klarte å overliste en svært god Stamatopolous.

– Det er klart jeg er veldig fornøyd med dette. Det er deilig å få med tre poeng etter en bortekamp, for det har vi slitt litt med, og det er spesielt godt å vinne her i Skien, for det har vi ikke klart tidligere, sa Tromsø-trener Steinar Nilsen til NTB etter kampen.

Etter en svært god Tromsø-start fikk gjestene uttelling allerede etter åtte minutters spill. Lars Iver Strand tråklet seg forbi et par Odd-forsvarere helt ute ved sidelinjen, og han overrasket Rune Almenning Jarstein i Odd-målet med å skru ballen i nettet fra nesten død vinkel.

– Ingen tvil om at scoringen min må være årets frekkis. Jeg vet ikke om det var bevisst eller ikke å skru ballen i mål som jeg gjorde, men jeg har aldri vært med på noe lignende, sa Lars Iver Strand etter den overraskende scoringen.

Hjemmelaget kom mer med i kampen etter hvert og hadde fortjent en utligning før pause, men takket var en god Stamatopolous red gjestene stormen av.

Best på overtid

Annenomgangen fortsatte som den første sluttet. Odd var farligst og spilte seg fram til flere fine muligheter, men godt forsvarsspill av Tromsø og ineffektive Odd-angripere gjorde at det ikke var mulig for hjemmelaget å få hull på byllen.

Frustrasjonen spredte seg både blant spillerne og publikum etter hvert som minuttene gikk, men det ble livlig på overtid da Odd fikk sin aller største mulighet i kampen.

Steffen Hagen fikk sjansen på en heading fra fem meters hold, men Stamatopolous var i det umulige hjørnet og reddet på streken helt borte ved stolpen. Flere trodde ballen var inne, men dommeren sto godt plassert.

– Dette var et veldig bittert tap, for Tromsø produserte jo ikke stort flere sjanser enn den ene det ble mål på. Vi er altfor ineffektive foran mål, og nå er det bare knallhard trening som gjelder den kommende tiden, mente Odd-trener Gaute Larsen. Han la til at han synes Odd hadde vært det beste laget.

Gleder seg

Tromsø-keeper Kenny Stamatopolous var banens klart beste spiller. Uten ham i praktslag ville nok gjestene fått problemer med å hale seieren i land.

– Laginnsatsen vår var veldig bra i denne kampen, og det er ingen tvil om at vi har fått en bedre balanse mellom lagdelene, sa Steinar Nilsen som gleder seg som en liten unge til kampen mot Lillestrøm 16. mai.

– Den kampen skulle jeg gjerne ha spilt allerede i kveld, sa Nilsen i seiersrusen etter kampen i Skien søndag.

For Odd spilte Torjus Hansén en god kamp. Han hamlet opp med både Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst, og i sin midtstopperposisjon startet han også flere angrep for et Odd-lag som virkelig sliter i bunnsjiktet av tabellen.

Lyn Oslo – Aalesund 0-0

4805 tilskuere

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Gult kort: Stefan Gislason, Lyn Oslo, Mattias Nylund, Gustave Bahoken, Amund Skiri, Aalesund.

Den argentinske stjernespilleren Matias Almeyda fikk sin Lyn-debut da oslolaget spilte 0-0 mot Aalesund.

I det 64. minutt kom Lyns nye søramerikanske stjerne inn til enorm jubel fra hjemmelagets tilhengere. Almeyda rakk å vise seg fram med et par flotte detaljer på Ullevaal-matta, men minuttene han fikk bar også preg av at han fortsatt har mye å gå på.

Men den tidligere Inter-, Parma- og Lazio-proffen kan ikke ha vært overvettes imponert over sin nye arbeidsgiver da han så de første 45 minuttene fra benken på Ullevaal stadion. For oppgjøret mellom Lyn Oslo og Aalesund startet som en grå og trist affære. Ingen av lagene klarte å spille seg til mer enn et par halvsjanser i løpet av de første 45 minuttene.

Edu tilbake

Chinedu «Edu» Obasi Ogbuke, som var tilbake i Lyn-oppstillingen for første gang siden seriepremieren mot Sandefjord, var en av dem som kom nærmest scoring på landslagsarenaen i den første omgangen. Først da han fintet seg fri et stykke utenfor Aalesunds 16-meter og presset Aalesund-målvakt Adin Brown ut i strekk med et godt plassert langskudd. Den andre gangen da han kom seg fri i feltet og sendte et skudd rett over tverrliggeren.

Annen omgang startet langt friskere. Lyn angrep med stor vilje, og allerede etter ett minutt var Edu farlig frempå for hjemmelaget, men skuddet endte en liten halvmeter på utsiden av Adin Browns stolpe.

To minutter senere var det Espen Hoff som var nær på å få hull på Aalesund-nullen, men sunnmøringene holdt unna.

Presset

Ti minutter ut i omgangen burde Lyn ha tatt ledelsen da Adin Brown ga en farlig retur rett utenfor egen femmeter, men AaFK-målvakten fikk ryddet opp Erling Knudztons forsøk på mesterlig vis. Den neste store Lyn-sjansen var det stopper Indridi Sigurdsson som fikk da han fikk ballen servert på sølvfat fire meter foran mål. Men utrolig nok satte islendingen ballen like utenfor bortelagets mål.

Lyn fortsatte å presse på, og tre minutter før full tid fikk Espen Hoff supertreff på kula, men ballen gikk rett i tverrliggeren. På overtid var Ståle Stensaas nær ved å sikre tre poeng for Lyn, men frisparket hans fra 17 meter ble reddet av Brown.

Aalesund kjempet hardt for det ene poenget, og er nok veldig fornøyde med å ha kapret sitt første bortepoeng i år.

(©NTB)

Forsidefoto: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:51 Person har stjålet ambulanse i Oslo12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Erdogan truer med å gjenoppta offensiven12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Tyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak
Siste nytt
12:51NorgePerson har stjålet ambulanse i Oslo12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenErdogan truer med å gjenoppta offensiven12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenTyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus