Meny

17.135 kvinner stanset i kleskontroll

17.135 kvinner stanset i kleskontroll

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iransk flyplasspoliti har blant annet hindret 50 kvinner i å gå om bord på fly fordi de ikke fulgte den strenge kleskodeksen for kvinner i landet, opplyser politiet.
Pågrepet

Iransk politi har satt i gang en våroffensiv i forhold til kvinner og klær. Her sendes en kvinne inn i en ventende politibil. Foto: Scanpix/ REUTERS/Morteza Nikoubazl

Sjef for flyplasspolitiet Mahmoud Bot-Shekane i Teheran sier til nyhetsbyrået at politiet har utdelt advarsler til 17.135 kvinner for ikke å ha kledd seg etter islams regler.

850 av kvinnene ble tvunget til å levere et skriftlig løfte om å respektere reglene.

Myndighetene i Irans hovedstad har de siste ukene intensivert kontrollen av kvinners klesdrakt.

50 politipatruljer har gjennomført kontroller for å sikre at kvinnene er anstendig kledd, det vil si at de har løse kjoler eller frakker som skjuler formene samt sjal som dekker håret.

Mange kvinner i Teheran og i andre større byer i Iran har ignorert reglene for klesdrakt og har i stedet kledd seg i bukser, tettsittende jakker og løse sjal.

Myndighetene slår også ned på taxisjåfører som kjører kvinnelige kunder som ikke er riktig kledd. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus