Meny

- Tutta skaper idrettshistorie

- Tutta skaper idrettshistorie

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen tok søndag sin første seier på LPGA-touren i golf etter omspill. - Norsk idrettshistorie, mener golfpresidenten. 

Den norske golfdronningen måtte gjennom tre omspillshull før hun avgjorde turneringen i Williamsburg. Det gjorde «Suzann Tutta» Pettersen med en enmetersputt for par etter at sør-koreanske Lee hadde misset fra like langt hold og fått bogey.

«Vi snakker ikke bare om at norsk golfhistorie med dette er skrevet, men norsk idrettshistorie!», heter det i en pressemelding fra Golforbundet.

- Tutta viser at hun har et enormt vinnerinnstinkt, og i golf-Norge er vi utrolig stolte over hennes prestasjon. En prestasjon vi visste ville komme en dag, forteller en oppglødd generalsekretær i Norges Golfforbund, Christian Anker-Rasch.

Suzann Pettersen er den første norske vinner av en LPGA-turnering. For søndagens seier får hun 330.000 dollar, om lag 2 millioner kroner.

Helt siden hun debuterte på LPGA-touren i 2003 har Suzann Pettersen jaktet på sin første seier. Hun har vist hva som bor i henne med storspill i de to siste utgavene av Solheim Cup, men det er først i år at hun er blitt stabil i tetsjiktet i individuelle turneringer.

Etter to annenplasser tidligere i år kom seieren søndag.

Hun la grunnlaget med en 66-runde første dag, men falt nedover på listen med 74 slag fredag. Halvveis i turneringen var hun sju slag bak teten. Hun spilte seg oppover med en 68-runde lørdag, men var fortsatt fire slag bak. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus