- Tutta skaper idrettshistorie

- Tutta skaper idrettshistorie
- Tutta skaper idrettshistorie

Suzann Pettersen tok søndag sin første seier på LPGA-touren i golf etter omspill. - Norsk idrettshistorie, mener golfpresidenten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske golfdronningen måtte gjennom tre omspillshull før hun avgjorde turneringen i Williamsburg. Det gjorde «Suzann Tutta» Pettersen med en enmetersputt for par etter at sør-koreanske Lee hadde misset fra like langt hold og fått bogey.

«Vi snakker ikke bare om at norsk golfhistorie med dette er skrevet, men norsk idrettshistorie!», heter det i en pressemelding fra Golforbundet.

- Tutta viser at hun har et enormt vinnerinnstinkt, og i golf-Norge er vi utrolig stolte over hennes prestasjon. En prestasjon vi visste ville komme en dag, forteller en oppglødd generalsekretær i Norges Golfforbund, Christian Anker-Rasch.

Suzann Pettersen er den første norske vinner av en LPGA-turnering. For søndagens seier får hun 330.000 dollar, om lag 2 millioner kroner.

Helt siden hun debuterte på LPGA-touren i 2003 har Suzann Pettersen jaktet på sin første seier. Hun har vist hva som bor i henne med storspill i de to siste utgavene av Solheim Cup, men det er først i år at hun er blitt stabil i tetsjiktet i individuelle turneringer.

Etter to annenplasser tidligere i år kom seieren søndag.

Hun la grunnlaget med en 66-runde første dag, men falt nedover på listen med 74 slag fredag. Halvveis i turneringen var hun sju slag bak teten. Hun spilte seg oppover med en 68-runde lørdag, men var fortsatt fire slag bak. (©NTB)


Personvernpolicy