Ishockey: Canada tok VM-gull

To mål av NHL-stjernen Rick Nash bidro sterkt til at Canada tok VM-gull med 4-2 over Finland i finalen.

En canadisk supporter jubler etter at laget hans skåret mot Finland. (Scanpix/ Reuters/Sergei Karpukhin)En canadisk supporter jubler etter at laget hans skåret mot Finland. (Scanpix/ Reuters/Sergei Karpukhin)

Moskva (NTB): Nash, som er lagkamerat med Ole-Kristian Tollefsen i Columbus Blue Jackets, gjorde 1-0 til rødtrøyene etter 6.30 minutter av kampen. Eric Staal doblet ledelsen sju minutter senere.

Da Colby Armstrong sørget for 3-0 like før slutten av midtperioden, virket det hele avgjort. Men finnene kjempet seg inn i kampen igjen da canadierne begynte å bli slitne.

Først reduserte Petri Kontiola til 1-3 snaue ni minutter før slutt, før Antti Miettinen ga mer håp da han gjorde 2-3 med 2.16 minutter igjen å spille.

Men drøye minuttet før slutt var Nash på plass igjen og punkterte kampen med sin 4-2-scoring.

Dermed får Canada muligheten til å forsvare VM-trofeet på hjemmebane neste år. Årets triumf var Canadas 24. VM-tittel, men den første siden 2004. (©NTB)