Godset brøt forbannelsen

Strømsgodset har slitt borte mot Rosenborg, men mot spillets gang kunne drammenserne omsider gå av Lerkendal-gresset med tre poeng.

Strømsgodsets Stian Ohr (t.h.) og Samir Fazlagic jubler etter å ha slått Rosenborg på Lerkendal stadion søndag.

Trondheim (NTB): Det i det 19. forsøket. Etter 15 tap og tre poengdelinger kunne SIF omsider glede seg over tre poeng på marerittbanen. Søndag ble det 2-1.

- Rosenborg er bedre enn Strømsgodset i dag, men vi visste at vi hadde mulighet til poeng dersom vi spilte opp mot vårt maksimale, sa SIF-trener Dag-Eilev Fagermo til NTB.

- Det var en kamp der vi kriget oss inn i kampen. Tre poeng borte mot RBK har vi ikke kalkulert med. Dette er ren bonus, gliste Fagermo.

Hjemmelaget dominerte stort i første omgang. Etter 18 minutter sendte Steffen Iversen et hardt gjennomspill mot Daniel Braaten som ble felt av Strømsgodset-keeper Adam Larsen. Straffe til Rosenborg og gult kort til den unge Godset-keeperen. Iversen satte straffen kontant i mål, og Rosenborg kunne ta en meget fortjent ledelse.

Etter dette fortsatte hjemmelaget sitt kjør mot drammenserne, og både Braaten og Iversen var konstante uromomenter for Strømsgodsets forsvar. Etter 36 minutter burde det stått 2-0 da Braaten kom alene gjennom. Hans innlegg mot Iversen gikk derimot forbi alt og alle inne i 16-meteren. (©NTB)