Meny

Sp vil forby spilleautomater

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet vil forby spilleautomater, og vil sørge for at frivillige organisasjoner i stedet får inntektene dekket over statsbudsjettet.

Partileder i Sp, Åslaug Haga, vil ha slutt på spilleauotmater. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)Partileder i Sp, Åslaug Haga, vil ha slutt på spilleauotmater. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

Oslo (NTB): Senterpartiet vil støtte Norsk Tippings automatmonopol i en kortere periode, men vil på sikt at alle automater skal bort. Det gjelder også de nye og såkalt snillere automatene.

- Spilleavhengighet er et svært alvorlig problem for den enkelte som er rammet, og for hele samfunnet. Det bør derfor arbeides for at tilbaketrekkingen av Norsk Tippings automater skal kunne startes i løpet av 2008, og automatene bør kunne være helt borte om noen år, sier partileder Åslaug Haga.

Senterpartiets sentralstyre er samtidig opptatt av at de frivillige organisasjonene opprettholdes og styrkes.

- Sp vil derfor arbeide for at de frivillige organisasjonene over tid sikres økte offentlige tilskudd, slik at spilleautomatene kan fases ut, heter det i en uttalelse fra sentralstyret. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus