- Innrømmer å ha skutt på Aker Brygge

- Innrømmer å ha skutt på Aker Brygge
- Innrømmer å ha skutt på Aker Brygge

En av de siktede etter skytingen på Aker Brygge i fjor sommer innrømmer å ha skutt. Han har også forklart politiet hvor han gjemte våpenet, som politiet nå har funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Bevæpnet politi sperret av området på Aker Brygge hvor det foregikk skyting i fjor sommer. I bakgrunnen den røde bilen som det ble skutt mot, med tre kulehull i frontruta.

Oslo (NTB-Jofrid Egeland): Dermed har politiet fått det de kaller et lite gjennombrudd i etterforskningen av skyteepisoden på Aker Brygge i Oslo i fjor sommer. To personer ble skutt og såret under skyteepisoden, som trolig var et internt oppgjør i gjengmiljøet i Oslo.

Den siktede 26-åringen innrømmet i avhør torsdag 10. mai å ha skutt et gjengmedlem i foten. Han hevder at han skjøt i nødverge, forklarer hans forsvarer, advokat Espen Wangberg, til NTB.

Ni måneder

– Min klient sier at fornærmede rettet et våpen mot brystet hans og at han først prøvde å skyve våpenet unna, uten å lykkes. Da skjøt min klient fornærmede i foten for å uskadeliggjøre, ikke for å drepe, sier Wangberg.

26-åringen har sittet ni måneder i varetekt ved Oslo fengsel med brev- og besøksforbud uten å ha villet la seg avhøre før nå. 26-åringen har vært redd for at politiet ikke ville tro på ham dersom han hadde innrømmet skytingen på et tidligere tidspunkt, sier forsvareren.

– Men nå mente vi at politiet hadde fått nok informasjon som viste at min klient handlet i nødverge, sier Wangberg.

Avhøret fortsetter

I sin forklaring fortalte 26-åringen hvor han hadde gjemt våpenet han skjøt med. Politiet fant våpenet på det anviste stedet samme dag, opplyser politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt til NTB. Hun vil ikke kommentere at 26-åringen sier at han handlet i nødverge.

– Vi er ikke ferdige med å avhøre mannen og har ikke konfrontert ham med bevisene i saken. Derfor kan jeg ikke si om vi fester lit til det han forteller, sier Gulnes.

Politiet har funnet prosjektiler og tomhylser fra to ulike våpen etter skyteepisoden. Politiet har ikke identifisert personen som utløste det andre skuddet.

I alt fire personer er siktet i Aker Brygge-saken. En av dem er på rømmen, de andre tre sitter i varetekt, to av dem i Norge og en i Brasil. (©NTB)