Meny

Voldtektssiktet fengslet i fire uker

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 30 år gamle mannen fra Somalia som er siktet for voldtekten på Grünerløkka forrige fredag, ble i Oslo tingrett lørdag varetektsfengslet i fire uker.
Oslo (NTB- Kjell T. Barøy): - Politiet har sikret biologisk materiale på åstedet som nå analyseres med tanke på DNA, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier det ble brukt grov vold mot den fornærmede 48 år gamle kvinnen i forkant av voldtekten, og at graden av vold og voldsmønsteret som ble brukt, kan ha fellestrekk med andre anmeldte voldtekter som er begått i Oslo etter nyttår.

- Overfallsvoldtekten på Grünerløkka forrige fredag vil nå bli undersøkt nærmere opp mot flere andre voldtektssaker, særlig de der voldsmønstrene har fellestrekk, sier Hjort Kraby.

Ikke forklart seg

30-åringen ble pågrepet torsdag kveld, men han hadde lørdag ennå ikke forklart seg for politiet, ifølge Hjort Kraby.


Siktedes forsvarer, advokat Anders Westeng, sier det er rent praktiske grunner til at siktede hittil ikke har ønsket å forklare seg for politiet.


- Det har ennå ikke vært mulig å gjennomføre politiavhør med advokat til stede, og siktede har derfor ikke ønsket å forklare seg, sier Westeng.


Var i slåsskamp

Ifølge Hjort Kraby skal 30-åringen ha vært involvert i et kraftig slagsmål få dager etter voldtekten. Politiet har fått opplysninger om bruken av vold i dette slagsmålet som kan være interessante for den videre etterforskningen av overfallsvoldtekten på Grünerløkka forrige fredag.


Politiet hadde før fengslingsmøtet lørdag ikke full oversikt over siktedes status, utover at 30-åringen kommer fra Somalia og har bodd lenge i Norge.


Han snakker «greit norsk», ifølge Kraby, men valgte å snakke fransk og bruke tolk i retten lørdag.


Siktede er ifølge Hjort Kraby ikke tidligere straffet for sedelighetsforbrytelser, men er tidlige dømt i en kombinert volds- og narkotikasak.


- Han slapp ut i januar i år etter å ha sonet en dom på sju måneder, sier Hjort Kraby.


Han sier 30-åringen for ett år siden var registrert i folkeregistret på en adresse i Drammen.


- Nå opplyser siktede at han ikke har fast bopel eller jobb, og at han heller ikke mottar sosialstøtte, sier politiadvokat Hjort Kraby til NTB.

Forsidefoto: Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus