Elleve varetektsfengslet i gjengsaken i Oslo

Elleve varetektsfengslet i gjengsaken i Oslo
Elleve varetektsfengslet i gjengsaken i Oslo

Sju personer er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, én i to uker og tre personer i én uke etter politiets aksjon mot B-gjengen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Aktor Anette Berger mener det er viktig å belyse økonomien til de siktede. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Oslo (NTB): De elleve personene er siktet for grovt heleri, hvor strafferammen er seks år. Først etter ni timer var tingretten ferdig med å behandle de elleve begjæringene om varetekt etter politiets gjengaksjon. Ved 2.30-tiden natt til lørdag ble tingrettens beslutning endelig gjort kjent.

En av grunnene til at rettsmøtene halte ut i tid fredag var at retten tok seg god tid, stilte mange spørsmål og var tydelig opptatt av å gå grundig til verks i saken som har fått så stor oppmerksomhet. Det opplyser en kilde som deltok på mange av rettsmøtene fredag.

Sju menn er varetektsfengslet i fire uker. Én av dem, en 30 år gammel mann, må sitte i full isolasjon hele perioden, med brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting.

En 29-åring må sammen med sine brødre på 22 og 19 år sitte i fullstendig isolasjon i to av de fire ukene i varetekt, med brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting. De tre brødrenes 63 år gamle far er også varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i isolasjon, med forbud mot aviser og kringkasting, og brev- og besøksforbud.

En 55 år gammel mann er også varetektsfengslet i fire uker, med full isolasjon i to av ukene. Også han får brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting i hele perioden. En 54 år gammel nordmann er varetektsfengslet i fire uker med isolasjon i to uker, og brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting.

Påtalemyndigheten vil mandag vurdere om kjennelsen skal påkjæres for noen av de fire som fikk kortest varetekt i gjengsaken, opplyser politiadvokat Anette Berger til NTB. (©NTB)