Meny

Elleve varetektsfengslet i gjengsaken i Oslo

Elleve varetektsfengslet i gjengsaken i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju personer er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, én i to uker og tre personer i én uke etter politiets aksjon mot B-gjengen.
Foto:
Aktor Anette Berger mener det er viktig å belyse økonomien til de siktede. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)
Oslo (NTB): De elleve personene er siktet for grovt heleri, hvor strafferammen er seks år. Først etter ni timer var tingretten ferdig med å behandle de elleve begjæringene om varetekt etter politiets gjengaksjon. Ved 2.30-tiden natt til lørdag ble tingrettens beslutning endelig gjort kjent.

En av grunnene til at rettsmøtene halte ut i tid fredag var at retten tok seg god tid, stilte mange spørsmål og var tydelig opptatt av å gå grundig til verks i saken som har fått så stor oppmerksomhet. Det opplyser en kilde som deltok på mange av rettsmøtene fredag.

Sju menn er varetektsfengslet i fire uker. Én av dem, en 30 år gammel mann, må sitte i full isolasjon hele perioden, med brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting.

En 29-åring må sammen med sine brødre på 22 og 19 år sitte i fullstendig isolasjon i to av de fire ukene i varetekt, med brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting. De tre brødrenes 63 år gamle far er også varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i isolasjon, med forbud mot aviser og kringkasting, og brev- og besøksforbud.

En 55 år gammel mann er også varetektsfengslet i fire uker, med full isolasjon i to av ukene. Også han får brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting i hele perioden. En 54 år gammel nordmann er varetektsfengslet i fire uker med isolasjon i to uker, og brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting.

Påtalemyndigheten vil mandag vurdere om kjennelsen skal påkjæres for noen av de fire som fikk kortest varetekt i gjengsaken, opplyser politiadvokat Anette Berger til NTB. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus