Meny

Siv Jensen til angrep mot Ap

Siv Jensen til angrep mot Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen både takket og angrep på Arbeiderpartiet i sin tale til partiets landsmøte i Stjørdal fredag ettermiddag.
Fakta

En ny meningsmåling for kommunevalget viser at FrP faller hele 4,1 prosentpoeng og får 15,7 prosents oppslutning. For ett år siden viste noen målinger at partiet var tre ganger større en Høyre. Frp-formann Siv Jensen tar målingen med ro og sier at partiet sikter mot 20 prosents oppslutning ved høstens lokalvalg.

Landsmøtet skal blant annet behandle et lokalpolitisk prinsipprogram og gjøre eventuelle endringer i sentralstyre og landsstyre.

Bildene viser partileder Siv Jensen under åpningen av Fremskrittspartiets landsmøte i Stjørdal fredag. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX


Partiformann Siv Jensens tale til landsmøtet på Hell fredag ble et kraftig oppgjør med Arbeiderpartiet og partisekretær Martin Kolberg.
- Takk Martin for at du kastet hansken og viser oss forskjellen mellom et parti som vil velge for folk og et parti som vil la folk velge selv, og mellom et parti som snakker for folk og et parti som vil snakke med folk, sa partilederen.

Hun takket også Aps sekretær fordi hans angrep på Frp gir henne og partiet muligheter til å diskutere verdier.

Siv Jensen mener at Ap ikke har noen troverdighet lenger iblant annet eldrepolitikken.
- Siden 1935 har Ap hatt makten i 53 år. Hvorfor tar dere ikke ansvar for det som ikke er oppnådd, spurte hun.

Partiformannen legger opp til en ideologisk valgkamp der striden først og fremst skal stå om eldreomsorgen.

Hagen eldregeneral

Partiformannen legger opp til en ideologisk valgkamp der striden først og fremst skal stå om eldreomsorgen. Budskapet er at Frp ikke har noe å skamme seg over i de tretten kommunene der de har ordføreren. En undersøkelse viser at disse kommunene er blant dem som bruker mest penger på eldreomsorg.

Siv Jensen utnevnte Carl I. Hagen til eldregeneral, og generalen er klar til innsats. Hagen var meget godt fornøyd med talen til sin etterfølger.
- Hun klarte å få fram den ideologiske forskjellen mellom det venstresiden står for og det vi står for. Ap bruker valgfrihet som et skjellsord. Vi vil ha en ideologisk kurs der politikerne ikke skal bestemme over folk når de blir gamle, sier Hagen til NTB.

- Jeg skal snakke om eldreomsorg, oppsøke eldre og skrive artikler. Frps eldrepolitikk skal stå fram som en varm og verdig politikk som skinner, fortsetter han.

Hagen sier at den kommende valgkampen ikke bør dreie seg om klimapolitikk, som han mener ikke berører hverdagen til folk flest.
- Valget har heller ingenting med regjeringsspørsmålet å gjøre. Når Kolberg sier det, er det en hån mot kommunens innbyggere, sier han.

Gjenkjennelig

Partiformannen tok for seg kjente og kjære Frp-temaer og høstet langvarig applaus. Valgfrihet, en streng innvandringspolitikk, mer penger til politiet og en klimapolitikk som ikke belaster nordmenn, var hovedtemaene. Størst vekt la hun på valgfriheten.
- Alle skal behandles likt, men målet er ikke å gjøre alle like. Folk skal ha rett til å velge selv, ikke la andre velge for seg, var gjennomgangstemaet.

Siv Jensen tok på nytt til orde for at retten til helse- og omsorgstjenester må bli lovfestede rettigheter som barnetrygd og uføretrygd.

Klimapolitikk

- Hvorfor er det mindre moralsk å rense kullkraftverk i India og Kina enn å satse på tiltak her hjemme, sa Siv Jensen, og viste til at hun bare siterte Gro Harlem Brundtland.

Hun gjentok at vi må slutte med å plage oss selv ved å snakke så mye om nasjonale kutt.
- Vi kan foreta fornuftige tiltak hjemme, men ikke fordi noen har bestemt at vi skal kutte utslippene med noen prosent, slo hun fast.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus