Sveits hærtar Norge

Sveits hærtar Norge
Sveits hærtar Norge

Nye utenlandske soldater vil trene på norsk jord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knytter allianser
Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsenhar besøkt Sveits på torsdag og fredag denne uken. Ett av resulttatene er en konkretisering av planene om at sveitsiske soldater skal trene i Norge.

ABC Nyheter-Genève: Torsdag traff forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sin sveitsiske motpart, Samuel Schmid i Bern.
Etter møtet skriver sveitsisk media at man fra klokkelandets side er svært interessert i et godt forhold til Norge og at man ser for seg at sveitsiske soldater skal trene i Norge. Fra før har sveitsisk luftvåpen brukt skytefeltene i Norge til øvelser, men nå skal også soldater fra hæren delta i de store vinterøvelsene i Nord-Norge.
- Vi har allerede et godt samarbeid med Sveits, og det er klart i vår interesse å videreføre dette samarbeidet, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til ABC Nyheter i Genève fredag.

Flere mulige samarbeidsområder

Sveits har også ønske om å samarbeide med Norge om å utdanne politistyrker som igjen skal utdanne politi i nasjoner under gjenoppbygging, såkalte krisenasjoner. Hvor langt dialogen om et sånt arbeid er kommet er ikke klart, ifølge tegsanzeiger.ch.
Sveits har tidligere blitt dratt frem som en av flere mulige samarbeidspartnere i Norges kampflyprosjekt, men hvorvidt et slikt samarbeid har materialisert seg er ikke klart.