- Nå heier vi på Sverige!

- Nå heier vi på Sverige!
- Nå heier vi på Sverige!

Guri Schanke møtte pressen med smil da gårsdagens semifinale skulle oppsummeres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter - Helsinki: - Det viktigste er at folk skjønner at vi har gjort vårt beste, og at vi har gitt alt for Norge.

Det sa en skuffet, men blid Guri Schanke da hun for første gang møtte pressen etter at Norge i går røk ut i semifinalen til Melodi Grand Prix.

Utstyrt med tre pakker Smil-sjokolade som hun delte ut til det fremmøtte pressekorpset, ga hun uttrykk for at hun var godt fornøyd med egen innsats, men at det var leit at det gikk som det gikk.

- Det er en fattig trøst at heller ikke Danmark og Island gikk videre til finalen, sa Per Sundnes som til anerkjennende nikk fra Guri Schanke mente at vi heller får heie på Sverige i morgendagens finale.

- Men det er klart at det er jo morsommere når vi selv deltar.

Guri Schanke var ikke helt sikker på hva hun skal skal bruke resten av tiden hun er i Helsinki til, men i kveld er både hun og resten av den norske delegasjonen invitert til den norske ambassaden for en uhøytidelig mottagelse.

- Resten av tiden skal jeg vel bruke til å surre rundt, se Helsinki og å være med familien.

- Men kjolene da, hva skjer med dem?

- Får jeg ikke dem, da?

- Nei, de må vi ha på kostymelageret eller på et Melodi Grand Prix-museum, mente Per Sundnes.

Dette er for øvrig andre gang Norge ikke har kvalifisert seg til deltakelse i sluttfinalen siden antallet deltakerland gjorde at EBU måtte innføre et kvalifiseringssystem i 1994, og tredje gang alt i alt.

I 1970 trakk NRK seg fra konkurransen, og i 2002 fikk Norge ikke være med fordi plasseringen året før ikke var god nok. Siden dagens system med semifinaler ble innført i 2004, har vi vært i sluttfinalen hver gang.

Se også Tråkigt at Guri røk ut

Hva synes du? Fortjente Norge en plass i finalen eller er vi fornøyde med å heie på Sverige? Kommentér nedenfor!