Meny

Kan ta VM-runde på kort varsel

- Vi er klare allerede i 2008

- Vi er klare allerede i 2008

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rally Norway-ledelsen tror sjansene er gode for en gjentagelse av VM-runden i de arrangerte februar. - Vi er klare allerede i 2008 om noe skulle skje, sier løpsleder Stig Rune Kjernsli til ABC Nyheter
Foto: Håkon Mosvold Larsen, SCANPIX)
Petter Solberg kan få en ny sjanse på norske veier i 2009. Rally Norway sier de også er klare til å ta i mot verdenseliten allerede i 2008.

FIA roste Rally Norway opp i skyene for gjennomføringen av VM-runden i februar. Nå håper de på en gjentagelse av begivenheten i 2009.

- Vi, sammen med en del andre arrangører, ble testet ut denne sesongen. Det samme vil skje neste år. Grunnen til at FIA gir nye arrangører muligheten er for å heve nivået, og få inn nye elelmenter inn i rallysporten. Til sammen er det 22 arrangører, både de som har arrangert løp i mange år og nye, som skal evalueres og vurderes foran 2009-sesongen. Til slutt vil 16 steder får klarsignal, og vi satser på å være blant de. Rapporten til FIA gjør at vi har stor tro på at så vil skje.

Også 2008?

Kalenderen for neste 2008-sesongen er allerde planlagt fra FIA s side. På den kalenderen figurerer ikke Rally Norway.

Et tysk nettsted meldte at Rally Norway hadde blitt tildelt et løp av FIA allerede i 2008, men det er ikke tilfellet får ABC Nyheter opplyst.

- Nei, per i dag står ikke vi oppført som arrangør av en VM-runde i 2008.

Men det finnes ingen hindringer for at det ikke kan skje.

- Vi har sagt at dersom noe skulle skje, for eksempel at noen trekker seg som arrangør, er vi parate til å overta en av rundene, sier Kjernsli til ABC Nyheter.

Fordel med Sverige

Det er ikke bare rapporten fra FIA som gjør at Rally Norway-ledelsen er optimistisk.

- Signaler vi har mottatt fra de ulike teamene som deltar i sirkuset gir ytterligere tro på at et nytt rally i Norge kan bli en realitet. Husk det er svært kostnadsbesparende å ha et rally i Sverige, for så bare å flytte seg rett over grensen til Norge. Vi vet at flere av deltagerne ønsker en slik løsning.

Og fortsetter;

- Dette, pluss rapporten til FIA, gjør at vi både håper og tror at brødrene Solberg ikke har kjørt en VM-runde på norsk jord for siste gang.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus