Kan ta VM-runde på kort varsel

- Vi er klare allerede i 2008

- Vi er klare allerede i 2008
- Vi er klare allerede i 2008

Rally Norway-ledelsen tror sjansene er gode for en gjentagelse av VM-runden i de arrangerte februar. - Vi er klare allerede i 2008 om noe skulle skje, sier løpsleder Stig Rune Kjernsli til ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Håkon Mosvold Larsen, SCANPIX)
Petter Solberg kan få en ny sjanse på norske veier i 2009. Rally Norway sier de også er klare til å ta i mot verdenseliten allerede i 2008.

FIA roste Rally Norway opp i skyene for gjennomføringen av VM-runden i februar. Nå håper de på en gjentagelse av begivenheten i 2009.

- Vi, sammen med en del andre arrangører, ble testet ut denne sesongen. Det samme vil skje neste år. Grunnen til at FIA gir nye arrangører muligheten er for å heve nivået, og få inn nye elelmenter inn i rallysporten. Til sammen er det 22 arrangører, både de som har arrangert løp i mange år og nye, som skal evalueres og vurderes foran 2009-sesongen. Til slutt vil 16 steder får klarsignal, og vi satser på å være blant de. Rapporten til FIA gjør at vi har stor tro på at så vil skje.

Også 2008?

Kalenderen for neste 2008-sesongen er allerde planlagt fra FIA s side. På den kalenderen figurerer ikke Rally Norway.

Et tysk nettsted meldte at Rally Norway hadde blitt tildelt et løp av FIA allerede i 2008, men det er ikke tilfellet får ABC Nyheter opplyst.

- Nei, per i dag står ikke vi oppført som arrangør av en VM-runde i 2008.

Men det finnes ingen hindringer for at det ikke kan skje.

- Vi har sagt at dersom noe skulle skje, for eksempel at noen trekker seg som arrangør, er vi parate til å overta en av rundene, sier Kjernsli til ABC Nyheter.

Fordel med Sverige

Det er ikke bare rapporten fra FIA som gjør at Rally Norway-ledelsen er optimistisk.

- Signaler vi har mottatt fra de ulike teamene som deltar i sirkuset gir ytterligere tro på at et nytt rally i Norge kan bli en realitet. Husk det er svært kostnadsbesparende å ha et rally i Sverige, for så bare å flytte seg rett over grensen til Norge. Vi vet at flere av deltagerne ønsker en slik løsning.

Og fortsetter;

- Dette, pluss rapporten til FIA, gjør at vi både håper og tror at brødrene Solberg ikke har kjørt en VM-runde på norsk jord for siste gang.


Personvernpolicy