Meny

Prest får ni års fengsel for seksuelle overgrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En prest i Hedmark er i Glåmdal tingrett dømt til ni års fengsel for seksuelle overgrep mot sin stedatter. Dommen er i tråd med aktors påstand.

Kongsvinger (NTB): Mannen - som har nektet seg skyldig - var tiltalt for seksuelle overgrep og torturlignende voldsbruk mot den nå 23 år gamle kvinnen fra hun var fem år gammel i 1989 og fram til i fjor. Mannen ble pågrepet 14. november i fjor, etter at stedatteren hadde anmeldt ham.

Jenta skal ha blitt adoptert til Norge på 1980-tallet.

- Det skjedde jevnlig, men det var vanskelig å vite om det skulle skje den dagen eller neste. I noen uker var det flere overgrep, mens det var uker hvor det ikke skjedde noe, sa stedatteren i sitt vitneprov, skriver VG.

Overgrepene skal ha økt i omfang etter hvert som jenta ble eldre. Mannen skal ha forklart handlingene med et kristent budskap.

- Han ville jeg skulle be «Fader Vår» før vi hadde samleie. Jeg hadde en versjon av bønnen hengende over sengen min. Det ble en påminnelse om det forferdelige som skjedde. Derfor valgte jeg til slutt å ta det ned, sa kvinnen i retten.

Aktors påstand var ni års fengsel og en erstatning på inntil 2 millioner kroner til stedatteren.

Kilder: VG, NTB

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus