Formel 1 i mørket?

Formel 1 i mørket?
Formel 1 i mørket?

Singapore ønsker å lokke flere turister til landet. Et av forslagene er nattlige Formel 1-løp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

REUTERS/Yves Herman (BAHRAIN)
Formel 1-førerne må nå kanskje belage seg på å kjøre en VM-runde om natten.

Singapore ønsker å få sving på landets turisme og sprite opp landets image.

Det skal nå kanskje gjøres ved å la Fernando Alonso, Kimi Raikonen og resten av Formel 1-kjørerne suse i 200 kilometer i timen mellom landets mange skyskrapere om natten.

Formel 1-sjef, Bernie Ecclestone, skal være positive til forslaget. Han sitter for tiden i samtaler med sentrale personer i Singapore om hvordan det hele skal foregå.

En av grunnen til at Ecclestone skal være svært interessert i forslaget, er at løpet mest sannsynlig vil lokke millioner av europeere til TV-skjermene på grunn av tidsforskjellen. Det vil igjen generere enorme reklameinntekter til Formel 1-sporten.

Skeptisk

Men flere tunge aktører i Formel 1-sirkuset er skeptiske til et slikt løp. Mange av førerne og team-sjefene er bekymret for at sikkerheten ikke vil bli godt nok ivaretatt.

- For meg blir dette nesten umulig. Jeg mener det vil være svært farlig å kjøre i gater som i Singapore, og i tillegg om natten. Det jobbes med å sikre banene rundt om i verden på en bedre måte. Så snakkes det om å kjøre i trange gater. Og nå skal vi i tillegg kjøre i mørket. Hva om lyset skulle gå? Vi snakker ikke om en fotballkamp, sier en bekymret regjerende verdensmester, Fernando Alonso .

Og fortsetter:

- Før dette kan bli en realitet, er det veldig mange faktorer som må diskuteres og løses.

Team-sjef i McLaren, Ron Dennis, mener man bør teste dette ut i mindre og ikke så risikofylte motorsporter før Alonso og co. setter seg bak rattet natterstider.

- Jeg håper at de som vurderer å arrangere et nattløp tester dette ut på andre arenaer enn Formel 1. Det vil være direkte uansvarlig å starte med det farligste for å se hvordan det går.

Personvernpolicy