Meny

Formel 1 i mørket?

Formel 1 i mørket?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Singapore ønsker å lokke flere turister til landet. Et av forslagene er nattlige Formel 1-løp.
REUTERS/Yves Herman (BAHRAIN)
Formel 1-førerne må nå kanskje belage seg på å kjøre en VM-runde om natten.

Singapore ønsker å få sving på landets turisme og sprite opp landets image.

Det skal nå kanskje gjøres ved å la Fernando Alonso, Kimi Raikonen og resten av Formel 1-kjørerne suse i 200 kilometer i timen mellom landets mange skyskrapere om natten.

Formel 1-sjef, Bernie Ecclestone, skal være positive til forslaget. Han sitter for tiden i samtaler med sentrale personer i Singapore om hvordan det hele skal foregå.

En av grunnen til at Ecclestone skal være svært interessert i forslaget, er at løpet mest sannsynlig vil lokke millioner av europeere til TV-skjermene på grunn av tidsforskjellen. Det vil igjen generere enorme reklameinntekter til Formel 1-sporten.

Skeptisk

Men flere tunge aktører i Formel 1-sirkuset er skeptiske til et slikt løp. Mange av førerne og team-sjefene er bekymret for at sikkerheten ikke vil bli godt nok ivaretatt.

- For meg blir dette nesten umulig. Jeg mener det vil være svært farlig å kjøre i gater som i Singapore, og i tillegg om natten. Det jobbes med å sikre banene rundt om i verden på en bedre måte. Så snakkes det om å kjøre i trange gater. Og nå skal vi i tillegg kjøre i mørket. Hva om lyset skulle gå? Vi snakker ikke om en fotballkamp, sier en bekymret regjerende verdensmester, Fernando Alonso .

Og fortsetter:

- Før dette kan bli en realitet, er det veldig mange faktorer som må diskuteres og løses.

Team-sjef i McLaren, Ron Dennis, mener man bør teste dette ut i mindre og ikke så risikofylte motorsporter før Alonso og co. setter seg bak rattet natterstider.

- Jeg håper at de som vurderer å arrangere et nattløp tester dette ut på andre arenaer enn Formel 1. Det vil være direkte uansvarlig å starte med det farligste for å se hvordan det går.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus