Meny

11 begjæres varetektsfengslet

11 begjæres varetektsfengslet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag klokken 13 blir totalt 11 siktede framstilt for varetektsfengsling i Oslo i forbindelse med storaksjonen mot B-gjengen. Politiet har også siktet den sjette av brødreflokken som anses som sentra
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Politi bærer ut gjenstander fra en blokkleilighet i Granstangen på Furuset i Oslo.
- Elleve personer blir framstilt for varetektsfengsling. Vi har ti pågrepne i det vi kaller gjengmiljøet, samt ytterligere en som er kalt hjelper. Han er ikke med i gjengmiljøet, men kan karakteriseres som en hjelper, opplyser politiadvokat Olav Hovstad i Oslo politidistrikt til NTB fredag formiddag.

Hovstad opplyser at personen som går under kallenavnet Skrue ikke er blant disse. Han er heller ikke siktet i saken.
Fengslingsmøtene er berammet til to saler i Oslo tingrett fra klokken 13 fredag ettermiddag og utover.

- Det er fare for bevisforspillelse. Vi er såpass tidlig i etterforskningen at vi mener det vil skade etterforskningen dersom de blir løslatt nå, sier Hovstad.

Familie på 10 fremstilles for varetekt

Blant de pågrepne under den omfattende politiaksjonen mot B-gjengen sist onsdag er fem av seks norskpakistanske brødre i en familie på Furuset i Oslo. Den sjette, en 26-åring, er nå siktet i saken.

- Jeg kan bekrefte at han er siktet for grovt heleri. Han oppholder seg i Storbritannia. Han er også kjent med at vi ønsker å komme i kontakt med ham, sier Hovstad. Brødreflokken skal ifølge VG ha operert som mafiabrødre, og vært sentrale medlemmer av B-gjengen i årevis. Brødrene skal ha hatt et luksusforbruk som ikke har stått i forhold til lovlige inntekter.

VG melder også at 10 av de 11 som i dag fremstilles for varetekt, vil være i familie. Politiet sier at det er snakk om fire av brødrene og deres foreldre, to kvinner som er gift med brødrene, svigermor til en av brødrene, og en kvinne som skal være skilt fra en av brødrene.

Kilde: NTB, VG

Les mer:

Eiere av leiligheter i Brasil må forklare seg

Politiet beslagla eiendomsdokumenter i gjengaksjonen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus