Meny

Politiet beslagla eiendomsdokumenter i gjengaksjonen

Politiet beslagla eiendomsdokumenter i gjengaksjonen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gjorde en rekke beslag av dokumenter i dekkleilighetene til B-gjengen onsdag. Blant annet fant politiet skjøter på eiendommer i Brasil.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Noen av beslagene som ble gjort av politiet i en blokkleilighet i Granstangen på Furuset i Oslo.
Oslo (NTB): I dekkleilighetene i Oslo-området, som var steder hvor gjengmedlemmene hadde hatt hemmelige møter og gjemt dokumenter, fant politiet skjøter på fast eiendom i Brasil, betalingsoversikter, andre dokumenter og totalt nær 700.000 kroner i kontanter, skriver Aftenposten.

Politiadvokat Olav Hovstad i Oslo politidistrikt vil ikke kommentere innholdet i beslagene, men sier at politiet nå har nok å jobbe med.

Oslo-politiet etterforsker seks brødre som skal tilhøre B-gjengen, deres foreldre, samt annen familie og bekjente som har bistått dem. Økokrim etterforsker andre nordmenn som har investert penger i Brasil, anslagsvis 300 millioner kroner totalt.

Ifølge Aftenposten ligger det an til at fire brødre og deres foreldre vil være blant de ti siktede som fredag skal fremstilles for varetektsfengsling. Den femte av brødrene er fengslet i Brasil, mens den sjette har adresser i London og Danmark, og oppholder seg på ukjent sted i utlandet.

De som er pågrepet i Norge, er siktet for befatning med utbytte fra straffbare handlinger gjennom flere år.

Hittil har politiet ikke sagt noe om hva de mener om forbindelsene mellom B-gjengen og andre siktede nordmenn som knyttes til den norske kolonien i Natal i Brasil. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus