Meny

Regjeringen vil la homofile adoptere barn

Regjeringen vil la homofile adoptere barn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av måneden sender regjeringen ut et forslag om at homofile kan gifte seg og adoptere barn, og at lesbiske par som er gift skal få mulighet til assistert befruktning, melder Aftenposten.
Illustrasjonsfoto:
Scanpix
Oslo (NTB): For eksempel vil partnerskapsloven opphøre dersom det blir vedtatt en felles ekteskapslov, sier familie- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) til Aftenposten.

Hun sier at det likevel ikke vil bli lagt press på par som foretrekker å beholde sitt partnerskap i stedet for å inngå ekteskap.

Høringsdokumentet som regjeringen vil sende ut denne måneden, vil drøfte eventuelle endringer også i andre lover som for eksempel barneloven, bioteknologiloven, arveloven og folketrygdloven.

Ifølge Aftenposten vil høringsforslaget åpne for at lesbiske par får de samme rettighetene til å benytte seg av assistert befruktning som andre.

Forslag til endringer i folketrygdloven vil likestille gifte homofile par med andre ektepar når det gjelder rett til pappapermisjon, til å dele svangerskapspermisjon og foreldrepenger, og blant annet til omsorgspenger for å være hjemme med syke barn.

Regelen i barneloven om at barnets far er den som er gift med mor, blir foreslått endret. Gifte par som bor sammen vil få automatisk delt foreldreansvar.

Ifølge Aftenposten er det nå mindre motstand mot store deler av lovforslagene enn antatt i Senterpartiet. (©NTB)

Forsidefoto: Heiko Junge / SCANPIX

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus