Resultatløs Madeleine-jakt

Resultatløs Madeleine-jakt
Resultatløs Madeleine-jakt

Portugisisk politi jakter nå på to menn og en kvinne som er mistenkt for å ha bortført den tre år gamle britisk jenta. Men etterforskningen står i stampe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
I dag var det nøyaktig en uke siden Madeleine forsvant, og foreldrene takket de flere hundre politifolkene og frivillige som leter etter treåringen.

Ifølge portugisiske aviser konsentrerer etterforskerne seg nå om teorien om at en internasjonal pedofiliring eller en adopsjonsring står bak kidnappingen av Madeleine McCann.

Jenta, som fyller fire år førstkommende lørdag, forsvant fra ferieleiligheten hun og familien bodde i på feriestedet Praia da Luz på Algarve-kysten for en uke siden.

Ingen resultater

- Etterforskningen fortsetter for fullt. Men for øyeblikket kan vi ikke vise til noen resultater, sa sjefen for politiet i den sørlige delen av Algarve, Olegadio de Sousa, på en pressekonferanse torsdag kveld.


Etterforskerne har vist folk i området bilde av to menn og en kvinne som ble tatt av et overvåkingskamera på en bensinstasjon den natten Madeleine forsvant, skriver avisene Correio da Manha og 24 Horas. Bensinstasjonen ligger i Lagos, like ved Praia da Luz. De tre personene skal ha oppført seg merkelig, og kjørt i en britiskregistrert bil.


Ifølge avisene ble den ene av de mistenkte mennene og den mistenkte kvinnen observert dagen før jenta forsvant, mens de tok bilder av barn i Sagres, 30 kilometer fra Lagos.

Nekter å gi opp

Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann, sier de forsøker å være positive, og nekter å gi opp håpet om å få datteren tilbake. Torsdag var det nøyaktig en uke siden Madeleine forsvant, og foreldrene takket de flere hundre politifolkene og frivillige som leter etter jenta.


- Vi vil takke alle de som nå deltar i letingen, sier Kate og Gerry McCann i en kunngjøring.


- Vi fortsetter å være optimistiske, og vil gjerne takke media for den jobben de gjør med å skape blest om saken, sier paret videre.


Til tross for en massiv politioperasjon, har politiet ennå ikke noen spor etter hvor Madeleine befinner seg.


Portugisiske myndigheter har fått kraftig kritikk fra jentas familie så vel som fra både britisk og portugisisk media, som mener politiet ikke gjorde en god nok jobb i begynnelsen av etterforskningen.


Kritikk fra familien

Madeleines bestemor Susan Healy sier at politiet gjorde flere feil i den første fasen av etterforskningen.


- Jeg mener politiet ikke gjorde en god nok jobb, trolig fordi de ikke har nok erfaring fra grov kriminalitet. Det er jo ikke mye kriminalitet i den delen av landet. Men jeg er sikker på at politiet nå gjør alt de makter for å finne vår Madeleine, sier Healy.


Hun ber også om at folk slutter å fordømme Madeleines foreldre for å ha forlatt henne og tvillingsøsknene på to år sovende i leiligheten mens de selv gikk for å spise på en restaurant like ved.


- De tok en beslutning og mente det var OK da, men denne gangen var det altså ikke det. Den beslutningen må Kate og Gerry leve med resten av livet, og det er fryktelig for dem. De gjorde en feil, men de trenger ikke det ekstra presset det er å bli fordømt av andre mennesker, sier Healy. (©NTB)