Norden best på Fair Play

Norden best på Fair Play
Norden best på Fair Play
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norden topper statistikken over de mest «fair» spillende nasjonene i Europa. Nå kan Lillestrøm få plass i neste års E-cup på bakgrunn av god norsk oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
Lillestrøm kan bli å se i neste års UEFA-cup. Norge rangeres som den nest mest «fairspillende» nasjonen i Europa. Her jubler laget etter scoring mot Aalesund på mandag.

Svenskene vant prisen for beste nasjon da UEFA i går offentliggjorde nasjonene med best oppførsel på fotballbanen. Det betyr at Sverige automatisk får et ekstra lag med i neste års 1. rundekvalifisering til UEFA-cupen.

På de tre neste plassene fulgte de nordiske landene Norge, Finland og Danmark. Det betyr at Norge er med i trekningen om to ekstra plasser for neste års turnering.

Dersom Norge blir trukket blir Lillestrøm å se i kvalikken til UEFA-cupen.

I alt er ti nasjoner funnet verdig til å delta i trekningen, og det hele skjer 15. mai i Skottland i forbindelse med UEFA-cupfinalen mellom Sevilla og Werder Bremen.

Flere kriterier

Konkurransen startet 1. juni i fjor og ble avsluttet 30.april i år, og baserer seg på vurderinger gjort av UEFA-delegater som overværer alle internasjonale kamper, både for klubb- og landslag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kriterier som at lagene oppfører seg på en positiv måte på banen, respekt for motstandere og dommere og oppførsel til lagledere, er noe av det UEFA legger sterk vekt på. I tillegg ser det europeiske fotballforbundet på hvordan supporterne opptrer i forbindelse med kampene.

Kort fortalt vil alle land som oppnår en poengsum på 8, eller mer, være kvalifisert til å delta i trekningen. Poengsummen er basert på kriteriene nevnt overfor.

Sjekk her hvordan poengsummen regnes ut