Norden best på Fair Play

Norden best på Fair Play
Norden best på Fair Play

Norden topper statistikken over de mest «fair» spillende nasjonene i Europa. Nå kan Lillestrøm få plass i neste års E-cup på bakgrunn av god norsk oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
Lillestrøm kan bli å se i neste års UEFA-cup. Norge rangeres som den nest mest «fairspillende» nasjonen i Europa. Her jubler laget etter scoring mot Aalesund på mandag.

Svenskene vant prisen for beste nasjon da UEFA i går offentliggjorde nasjonene med best oppførsel på fotballbanen. Det betyr at Sverige automatisk får et ekstra lag med i neste års 1. rundekvalifisering til UEFA-cupen.

På de tre neste plassene fulgte de nordiske landene Norge, Finland og Danmark. Det betyr at Norge er med i trekningen om to ekstra plasser for neste års turnering.

Dersom Norge blir trukket blir Lillestrøm å se i kvalikken til UEFA-cupen.

I alt er ti nasjoner funnet verdig til å delta i trekningen, og det hele skjer 15. mai i Skottland i forbindelse med UEFA-cupfinalen mellom Sevilla og Werder Bremen.

Flere kriterier

Konkurransen startet 1. juni i fjor og ble avsluttet 30.april i år, og baserer seg på vurderinger gjort av UEFA-delegater som overværer alle internasjonale kamper, både for klubb- og landslag.

Kriterier som at lagene oppfører seg på en positiv måte på banen, respekt for motstandere og dommere og oppførsel til lagledere, er noe av det UEFA legger sterk vekt på. I tillegg ser det europeiske fotballforbundet på hvordan supporterne opptrer i forbindelse med kampene.

Kort fortalt vil alle land som oppnår en poengsum på 8, eller mer, være kvalifisert til å delta i trekningen. Poengsummen er basert på kriteriene nevnt overfor.

Sjekk her hvordan poengsummen regnes ut

Personvernpolicy